Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Warning: getimagesize(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 94

Warning: getimagesize(http://media.dunyabulteni.net/250x190/2012/05/12/ahmet-davut-oglu-twit.jpg): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 94
Gazeteciler Adem ve Hamit serbest
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Gazeteciler Adem ve Hamit serbest

Dünya

Suriye'de esir tutulan iki Türk gazeteci, şu anda bir uçakla Şam'dan Tahran'a doğru yola çıkarıldı

Suriye'de çıkan iç karışıkları yakından takip etmek için bölgeye giden gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un uzun süren esaretleri bugün sona eriyor. İki gazetecinin Suriye'den İran'a oradan da Türkiye'ye getirilecekleri öğrenildi. Konuyla ilgili ilk açıklamayı bugün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yaptı.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, twitter'dan, Suriye'ye gittikten sonra kendilerinden haber alınamayan iki Türk gazeteci Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un şu anda Tahran'a doğru yolda olduklarını duyurdu.

Davutoğlu, Türkiye'nin özel bir uçağının da şu anda Tahran'a doğru yola çıktığını ve gazetecileri alacağını belirtti.

İHH'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili bir açıklama da İHH İnsani Yardım Vakfından geldi. İHH'dan yapılan açıklamada iki gazetecinin Tahran'a götürüldüğü belirtildi. İHH, Adem ve Hamit'in akşam saatlerinde Türkiye'de olmasının beklendiğini belirtti.

İHH'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: "yaptığı açıklamada "Suriye'de tutulan gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun için İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yürüttüğü insani diplomasi süreci devam ediyor. İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın başında olduğu heyet halen görüşmelerini sürdürüyor. "Gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun şu saat itibari ile halen Şam'da bulunuyorlar. Gün içerisinde yaşanacak gelişmeler doğrultusunda vakfımızdan anlık bilgilendirmeler yapılacaktır. Bilginize sunar çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz."

Adem ve Hamit'i almak için Tahran'a Türkiye'den bir uçak gittiği belirtiliyor.

İKİ İRANLI DA SERBEST

Türkiye'nin girişimleri sonucu serbest bırakılan iki Türk gazeteciden sonra Suriye'de muhaliflerin elinde oldukları iddia edilen iki İranlı'nın da serbest kaldığı öğrenildi.

56 GÜN SONRA İLK GÖRÜNTÜLERİ


Adem ve Hamit'ten, Suriye yönetiminin elinde kaldıkları 56 gün boyunca hiçbir haber alınamamıştı. İki gazeteci, İHH ve MAZLUMDER'in girişimleri sonucu 56 gün sonra ilk kez görüntülenmişlerdi.





dünya bülteni


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.