Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Fransa'da kimyasal saldırı korkusu
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Fransa'da kimyasal saldırı korkusu

Dünya

Paris'te 13 Kasım'da gerçekleşen saldırılardan sonra Fransa'da olağanüstü hal ilan edilerek süresinin 3 ay uzatıldığının devlet tarafından açıklanmasının ardından Başbakanı Manuel Valls'ın kimyasal saldırısı olabileceğini belirtmesi, endişeleri artırdı.

Paris’te 13 kasımda gerçekleşen saldırılardan sonra Fransa’da olağanüstü hal ilan edildiği ve bunun süresinin 3 ay uzatıldığı devlet tarafından açıklanmıştı. Olağanüstü hal yasası mecliste tartışılırken, Fransa Başbakanı Manuel Valls, yeni saldırıların olabileceği ve hatta kimyasal saldırısı olabileceğini belirtmişti.

Fransız halkı saldırı kaygıları yaşarken, geçen hafta Paris’teki AP-HP Necker hastanesinde ilginç bir hırsızlık yaşandığı ortaya çıktı. Hastane yönetimi 10 adet kimyasala karşı koruyucu elbise, 30 çift özel bot, eldiven ve maskeler çalındığını hastane açıkladı.

Paris Belediye Başkanı Philippe Goujon yaptığı açıklamada, Hastaneden Çarşamba günü yapılan bu hırsızlıktan sonra, hırsızlık olayının ertesi gün hastane yönetimi tarafından şikayet edildiğini ve şikayetten sonra polis tarafından hastane etrafında geniş güvenlik önlemlerinin artırıldığını söyledi.

Öte yandan hastanede yaşanan hırsızlık olayı ve Başbakan Vallls tarafından yapılan açıklamadan sonra, olası bir kimyasal saldırının gerçekleşebileceği olasılığının artması nedeniyle, bütün hastane ve ambulans çalışanlarına olası bir saldırıda neler yapılaması gerektiği konusunda bilgilendirme yapıldığı belirtildi.

Yerel kaynaklarda yer alan haberlere göre, Fransız Hükümetinin, askeri eczaneler ile hastanelerin acil servislerine, kimyasal saldırı durumlarında kullanılacak ilaçların verilmesini onayladığı belirtildi.

Bu olaylardan sonra Fransa’da yaşayanlarının kimyasal saldırı korkusunun arttığı , internet üzerinden olası bir kimyasal saldırısında neler yapılması gerektiğini anlatan videolar ve sitelerin tıklanmasında patlama yaşandığı görüldü. (Enes Suiçer-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.