Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Flaş! Şam'da da Gösteriler Başladı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Flaş! Şam'da da Gösteriler Başladı

Dünya

Suriye'de muhalifler, ordunun Cisr eş Şuğur kasabası çevresindeki tüm tarlaları ateşe verdiğini duyurdu, bugün Şam'da da gösteriler başladı

Hafta başında Suriye’nin Türkiye sınırı yakınlarındaki Cisr eş Şuğur kasabasında 120 güvenlik gücünün öldürülmesinden sonra Suriye ordusu dün kasaba ve çevresine geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Bölgede bulunan muhalifler, orduyu Cisr eş Şuğur kasabası çevresinde tarlaları ateşe vermekle suçladı. Muhalefet grupları içindeki eylemciler, Suriye ordusuna bağlı savaş helikopterleri ve tankların kasabaya ateş açarken, ilerleyen askeri birliklerin evleri buldozerlerle yerle bir ettiklerini, tarlaları ve hasadı ateşe verdiklerini söyledi.

Muhalefet ayrıca, güvenlik birimlerinin çeşitli kent ve kasabalardaki hükümet aleyhtarı göstericilere ateş açtığını; 32'yi aşkın insanın öldüğünü belirtti.

Muhalefetin anlattıkları konusunda Suriye hükümetinden bir açıklama gelmedi.

BAŞKENT DE KARIŞTI

Suriye'de bugün de, başkent Şam'ın bir banliyösü de dahil, çeşitli kesimlerinde geniş çaplı gösteriler olduğu bildiriliyor. Yetkililerse, protestocuların ateş açtığını savundu.

Uluslararası Kızıl Haç Örgütü, şiddet olaylarına hedef olanlara ulaşılmasına derhal izin verilmesi gerektiğini bildirdi.

Dünya Bülteni


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.