Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
F-16'lar Bingöl'de PKK mevzilerini bombaladı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

F-16'lar Bingöl'de PKK mevzilerini bombaladı

Dünya

Dağlıca Karakoluna düzenlenen saldırıların ardından, bölgede bulunan PKK'ya ait birçok noktaya Diyarbakır ve Malatya'dan Kalkan F-16 ve F-4 savaş uçakları bomba yağdırdı.

Kobani eylemlerinin ardından suikast, silahlı eylem ve ve güvenlik noktalarına saldırıda bulunan PKK’ya ait grupların bulunduğu hedefler, Malatya ve Diyarbakır’dan kalkan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları tarafından bomba yağdırıldı.

3 günden bu yana Dağlıca Karakolu, PKK’lı teröristlerin doçka ve roketatarlı saldırılarına yeniden hedef oldu. Önceki günkü saat 14.00 ile 15.00 arasında yaşanan PKK saldırılarına, askerlerin karşılık vermesine rağmen PKK , dün yeniden saldırıya geçti.

Son saldırı üzerine harekete geçen Genelkurmay Başkanlığı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bilgisi dahilinde, Hava Kuvvetlerine ait jetlere bombalama talimatı verdi. Talimat üzerine Diyarbakır ve Malatya’dan Kalkan F-16 ve F-4 savaş uçakları tarafından, Dağlıca böşgesinde bulunan Pkk mevzilerine hava operasyonu düzenlenerek birçok hedefi vurdu. Hava operasyonunda PKK’nın ağır zayiatlar verdiği kaydedildi. Çözüm sürecinin başlamasından sonra PKK’ya karşı ilk kapsamlı hava operasyonunun yapılması dikkat çekti.

Öte yandan çözüm süreci kapsamında son bir yıldır PKK’ya yönelik tedbirleri oldukça gevşeten hükümetin tavrıyla adeta şımaran PKK’lı çeteler, HDP’nin Kobani bahanesiyle ‘Sokağa inin’ çağrısı yapması üzerine, bayram günlerinde başlayan taşkınlıklarla birçok ilde terör estirmişti. HDP/PKK’lı çetelerin özellikle İslami kesimi hedef alan saldırılarında, 11’i İslami kimliğe sahip toplam 38 kişi hayatını kaybetmişti. (İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.