Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Türkiye'de Suriye için savaş sinyali verdi!
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Türkiye'de Suriye için savaş sinyali verdi!

Dünya

Suriye'de Esed rejiminin gücünü kaybetmesiyle devreye giren Rusya ile beraber muhaliflerin elinde olan bölgeler tek tek alınmaya başlandı. bunun üzerine Önceki gün Suudi Arabistan 150 bin kişilik kara ordusuyla Suriye’ye girmek için ‘Hazırız’ açıklamasını yapmış sonrasında ise Bahreyn, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri de IŞİD’le mücadele için asker göndereceklerini duyurdu.

Esed rejiminin gücünü kaybetmesiyle Rusya devreye girmiş ve muhaliflerin elinde olan bölgeler tek tek alınmaya başlandı.İran’ın da Esed’e kara ordusuyla destek vermesiyle tekrar güçlenen Esed, Türkmen Dağı gibi bazı kilit bölgeleri kontrolü altına alırken terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin de ilerleyişine göz yummaya devam ediyor.

Yüz binlerce kişi ölüm korkusuyla topraklarını terk etmek zorunda kalırken ilk sığınacak ülke olarak da Türkiye'yi görüyor. Son olarak Halep'in de düşmeye başlamasıyla 1 milyon kişinin ülkemize sığınmak için sınırımıza gelmesi bekleniyor.
SUUDİLER '150 BİN KİŞİYLE HAZIRIZ'

Önceki gün Suudi Arabistan 150 bin kişilik kara ordusuyla Suriye’ye girmek için ‘Hazırız’ açıklamasını yapmış sonrasında ise Bahreyn, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri de IŞİD’le mücadele için asker göndereceklerini duyurdu.Bu gelişme üzerine İran, Sunni oluşuma tepki göstermiş ve ‘Hepsi tabultar içinde ülkelerine geri döner açıklaması yapmıştı.
TÜRKİYE’DEN DE MÜDAHALE SİNYALİ

Sınırımızda bu sıcak gelişmeler yaşanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Latin Amerika dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak tezkeresini örnek göstererek Suriye’ye askeri müdahale konusunda renk verdi.
Erdoğan açıklamasında “Irak’ta düşülen hataya Suriye’de düşmek istemiyoruz. 1 Mart tezkeresinin yanındaydım, karşı olanlar bunu açıkça söylemediler. 1 Mart tezkeresi ilk anda kabul edilip Türkiye, Irak’ta olsaydı, Irak’ın durum böyle olmazdı” dedi.
Kaynak : Haber7


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.