Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Esad'ın Mezhebi Muhaliflerden Güvence İstedi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Esad'ın Mezhebi Muhaliflerden Güvence İstedi

Dünya

Yurt dışındaki en yüksek rütbeli Suriyeli subay olan General Manaf Tlass, Esad sonrasına siyasi geçiş için ülkede yaşayan Nusayrilere güvence verilmesi istedi.

Suriye'nin ülkeden ayrılan en yüksek rütbeli subayı sayılan Manaf Tlass, Esad'ı terk etmesi halinde katliama uğramayacaklarına dair Alevilere güvence verecek bir güvenlik ağı temin etmenin siyasi geçiş için anahtar olduğunu söyledi.

Suriye'yi haziran ayında terk eden eski General Manaf Tlass, sığınma hakkı aldığı Fransa'da, ''Benim asıl misyonum, Esad'ın yönetimden gitmesi halinde Alevilerin rejimle birlikte intihar etmiş olmayacağını göstermek.'' dedi.

Tlass, siyasi geçişten önce yapılması gerekenin, muhalefet ile ordunun Esad'ı terk etmeye hazır ve uzlaşılabilir üyeleri arasında bir güven ortamı temin edilmesi olduğunu söyledi.

Tlass pek çok Alevi'nin ülkede olanlardan memnun olmadığını, ama yönetimin değişmesi halinde kendileri için gerekli olan güvenli ortamın da bulunmadığını düşündüklerini söyledi.

Manaf Tlass, Sünni olsa da, Suriye'den kaçmadan önce yaklaşık yüzde 80'i Alevi olan Özel Hükümet Güçleri'ne komutanlık yapmıştı.

Dünya Bülteni


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.