Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
"Ehli Beyt'e kıyanların sonu hüsran oldu"
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

"Ehli Beyt'e kıyanların sonu hüsran oldu"

Dünya

Fransa'nın başkenti Paris'te faaliyet gösteren Medine Camisi 'Hz.Hüseyin'i anlama ve Kerbela mesajı' temalı program düzenlendi.

Medine Camisinde Cuma akşamı saat 20.00’de, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Nasır Yılmaz Hoca’nın Kerbela konusunu eldığı konuşması ile devam etti.

Yılmaz Hoca Kerbela olayının öncesine ve sonrasına kısaca deyindiksen sonra, Hz.Hüseyin’nin şarap içen ve maymunlarla oynayan Yezid’e karşı duruşuna değinerek,“ Eğer Hz.Hüseyin Yezid’e karşı durmasaydı, bugün Yezid’in yaptıkları meşru kabul edilecekti ve onun gibilerine kimse bir şey söyleyemecekti. Hz .Hüseyin şehadetiyle Yezid gibilere ve ümmete adeta ders verdi. İslam’a karşı duranlara direnmeyi öğretti. Hz.Hüseyin’e kıyanların sonları, acziyet ve hüsranla neticelenmiştir. Bugün bizler de İslam’a ve müslümalara karşı olanlara Hz. Hüseyin gibi direniş göstermemiz gerekiyor.” dedi.

 Program Medine İlahi Grubunun Kerbela İle ilgili seslendirdiği eserler ve okunan şiirlerin ardından, sinevizyon sunumuyla son buldu.

Programdan sonra katılımcılara aşura ikram edildi. (Enes Suiçer-İLKHA)

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.