Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Ceylanpınar’daki Çadırkent Kapılarını Basına Açtı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Ceylanpınar’daki Çadırkent Kapılarını Basına Açtı

Dünya

Son günlerde basın yayın organlarında ve sosyal medyada Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki Tigem arazilerinde bulunan Suriyeli misafirlerin barındığı çadır kentte Özgür Suriye Ordusunun kamplarının yer aldığı haberleri üzerine, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün talimatıyla çadır kentin kapıları basın mensuplarına açıldı.

Vali İzzettin Küçük tarafından basın mensuplarının çadır kentte çekim yapmalarına yönelik geziye Vali Yardımcısı Meral Uçar öncülük ederken, Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe de çadır kenti dolaşan basın mensuplarına yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Üç yıldan bu yana toplam 4 bin 500 çadırdan oluşan tesislerde yaklaşık 21 bin Suriyelinin ikamet ettirildiğini belirten Kaymakam Karatepe, her türlü ihtiyaçların karşılanmasının yanı sıra; çadır kentte sadece sosyal ve kültürel eğitimlerin ve Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun derslerin verildiğini belirtti.

Basın mensuplarına hiçbir yönlendirme yapılmadan istedikleri gibi çadır kentte çekim yapabileceklerini ifade eden Kaymakam Karatepe: “Sayın Valimiz İzzettin Küçük’ün talimatları bu doğrultudadır. Tigem arazileri üzerinde iddia edilen konuların hiç biri yoktur, bunları sizler de göreceksiniz. Burada yapılan eğitim faaliyetleri kültür sanat kursları ve Milli Eğitim Bakanlığımızla yürüttüğümüz okuma yazma kurslarıdır. Bunları yerinde görmeniz için sayın valimizin talimatıyla bu gezi düzenlenmiştir” dedi.

Kısa bilgilendirmenin ardından Kaymakam Ahmet Karatepe çadır kentte verilen kursların yer aldığı çadırları basın mensuplarına gezdirdi. Çocukların yararlandığı anaokullarından, kadınların kurs gördüğü atölyelere kadar her eğitim faaliyetinin yer aldığı çadırların gezilmesinin ardından mahalle ziyaretleri de gerçekleştirildi.

Gezinin sonunda çadır kentte oluşturulan mahallelerin muhtarları basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensupları muhtarlara çadır kentte yapılan çalışmalar ve yapılan yardımlar hakkında soru sorma imkanı buldu.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.