Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Ceylanpınar Sınırı Ateş Hattında VİDEO
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Ceylanpınar Sınırı Ateş Hattında VİDEO

Dünya

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin hemen karşısında bulunan Suriye'nin Haseki şehrine bağlı Resulayn ilçesi, gün boyu Suriye ordusuna ait uçaklarla bombalandı.

Birçok Suriyelinin hayatını kaybettiği bombardımanda yüze yakın insan yaralandı. Türkiye tarafına taşınan yaralılar, başta Ceylanpınar olmak üzere Şanlıurfa ve Mardin’deki hastanelere kaldırıldı.

Gün boyu uçakların bombaladığı sınırın sıfır noktasında bulunan Ceylanpınarlılar da saldırılardan etkilendi. 1 asker, 3 Ceylanpınarlı vatandaş patlamalar sonucu yaralandı. Patlamanın şiddeti ile Ceylanpınar'daki birçok yere şarapnel parçaları isabet etti. İlçedeki onlarca iş yeri ve evin camları kırıldı. Patlamalar esnasında ortaya çıkan gürültü ve havaya yayılan duman, Ceylanpınarlıları korkutarak paniğe neden oldu.

 

Günlerdir şiddetli çatışmaların meydana geldiği ve önemli ölçüde muhaliflerin kontrolüne geçen Ceylanpınar sınırındaki Suriye'nin Resulayn ilçesi, bu sabah önce helikopterlerin daha sonra da savaş uçaklarının hedefi oldu. Ayrıca, Suriye tarafından ateşlenen bir roket, sınırı geçerek Ceylanpınar'da yerleşim birimlerine 500 metre uzaklıktaki Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)’nün arazisine düştü. Bu gelişme sonrası güvenlik güçleri alarma geçti. Ceylanpınar adeta hayalet şehre döndü, birçok iş yerinin camları kırıldı, esnaf kepenk kapattı. Gergin bekleyişin devam ettiği Ceylanpınar’da vatandaş, can kaybı olmadan uyarı atışlarının yapılmasını istiyor. Sınırın ötesinde ise yüzlerce can kaybından söz ediliyor.

Kaynak: Kanalurfa




Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.