Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Bedelli Askerlik Kanunu onaylandı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Bedelli Askerlik Kanunu onaylandı

Dünya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6582 sayılı Askerlik Kanunu ile Sözleşmeli Erbaş ve Er Eanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanununu onaylayarak, yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

Kamuoyunda Bedelli Askerlik Kanunu olarak bilinen yasaya göre, her ne sebeple olursa olsun daha önce bedelli veya dövizli askerlik hizmeti kapsamından çıkarılanlardan yaş şartını taşıyanlar, istekleri halinde bu hükümlerden yararlanabilecekler.

Askerlikten muaf olanlar da yararlanabilecek

Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce sağlık sebebiyle haklarında verilen askerliğe elverişli olmadıklarına dair kararlardan dolayı askerlik hizmetinden muaf tutulanlar da istemeleri halinde yaş şartı aranmaksızın bedelli askerlikten faydalanabilecek.

Bedelli Askerlik Kanunu’ndan yararlanacak vatandaşlarca ödenecek paralar, Savunma Sanayii Destekleme Fonu adına TC Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Vakıflar Bankası'nda açılacak hesaba yatırılacak.

Bu madde hükümlerinden yararlanan yükümlüler hakkında saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan dolayı idari-adli soruşturma ve kovuşturma yapılmayacak. Başlatılmış olanlar sona erdirilecek ve bu suçlara ilişkin kesinleşmiş idari para cezaları tahsil edilemeyecek. (İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.