Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
ABDde eşcinsellere askerlik isteği
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

ABDde eşcinsellere askerlik isteği

Dünya

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, eşcinsellere askerlik yasağının mahkemeler değil Kongre tarafından kaldırılması gerektiğini söyledi.
NATO toplantısı için Brüksele gelen Gates, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, Washington Bölge Mahkemesinin bu doğrultudaki kararına rağmen eşcinsellere cinsel tercihlerini gizlemeden askerlik yapabilme yolunun açılabilmesi için dikkatli bir hazırlık, oldukça fazla eğitim ve yasal düzenlemelerde birçok değişiklik gerektiğini kaydetti.

ABD Başkanı Barack Obama, Kongreye eşcinsellere askerlik yasağını kaldırma çağrısında bulunmuş, fakat bu yöndeki girişim cumhuriyetçi üyeler tarafından engellenmişti.

ABD;de bir mahkeme, bugüne kadar orduda ancak cinsel tercihlerini gizli tutmak kaydıyla görev yapabilen eşcinsellerin artık kimliklerini de açıklayabileceklerine karar verdi.

ABDde Bill Clintonın başkanlığı döneminde çıkarılan bir yasayla eşcinsellerin asker olmasının önü fiilen açılmış ve Amerikan ordusu sorma, söyleme politikası izlemeye başlamıştı.

Buna göre, Amerikan ordusundaki askerlerin cinsel eğilimlerinin soruşturulması yasaklanmış ve sadece eşcinsel kimliğini açıkça beyan edenlerin ordudan atılması öngörülmüştü.

Washington Bölge Mahkemesi, sorma, söyleme politikasının anayasaya aykırı olduğuna hükmetti.

BU HABERCİLER TÜRKİYEYİ KUŞATTI
BU SİTE GERÇEKTEN BAĞIMLILIK YAPIYOR
BUGÜN VE HERGÜN DOYA DOYA SPOROKU
BU SORULARIN CEVABINI BİLİYOR MUSUNUZ?

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.