Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
170 Bin Mülteci Türkiye'ye sığındı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

170 Bin Mülteci Türkiye'ye sığındı

Dünya

Suriye'nin Kobani kentinde yaklaşık 15 gündür süren İŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar devam ediyor. Mültecilerin Türkiye'ye gelişleri ve çıkışları devam ediyor. Şu ana kadar 170 bin kişi çatışmalardan dolayı Türkiye'ye sığındı.

Suriye’nin Kobani kentinde yaklaşık 15 gündür süren İŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar devam ediyor. Bugün ise Murşitpınar sınır kapısına 1 kilometre kala Jandarma ve Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında mültecilerin giriş ve çıkışları devam ediyor.

Kobani’ye tekrar geri dönmek isteyen mülteciler Murşitpınar sınır kapısından geçişleri yapılıyor. Kobani’den Türkiye tarafına geçmek isteyen mülteciler ise Yumurtalık geçiş noktasından kamyonlarla Süleyman Şah Dostluk Parkı’na getirilip kayıt altına alınıyor. Kayıt işlemlerinden sonra isteyen mülteciler AFAD’ın kurduğu çadırlarda kalabiliyor, çadırda kalmak istemeyen mülteciler ise şehir merkezine yönlendiriliyor.

Şuana kadar yaklaşık 170 bin mültecinin Türkiye’ye giriş yaptığı bunlardan resmi rakamlara göre 80 bin mültecinin Suruç ilçe merkezinde olduğu diğerleri ise başka illere göç ettiği öğrenildi.

Dün akşam Suruç ilçe merkezinden Kobani’nin doğusunda şiddetli çatışmaların ve top atışlarının sesleri duyuldu. Ayrıca dün Türkiye tarafında sınıra yakın bölgede düşen ve patlamayan havan mermileri Jandarma tarafından imha edildiği öğrenildi. (Mehmet Aslan-Osman Gülebak-İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.