Notice: Undefined index: id in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 28

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: direct_link in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 92
Bediüzzaman'ın Urfa'ya gönderdiği  eşyaları sergilenmedi
Notice: Undefined index: iliski_video in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 25

Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33

Notice: Undefined index: video_kodu in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa
2021-03-23 19:37:03

Bediüzzaman'ın Urfa'ya gönderdiği  eşyaları sergilenmedi

Abdulkadir İKBAL

23 Mart 2021, 19:37

Bu gün 23 Mart bundan tam 61 sene evvel Said-i Nurs'i hazretleri Isparta dan bin bir meşakkatle Urfa'ya gelmiş ruhunu Rahmana teslim etmek için böyle bir arzuda bulunmuştur..
Bediüzzaman İpek palas otelinin 27 no lu odasında kalmaktadır. Urfalılar akın akın bu otele gelmekte ve Bediüzzamanı ziyaret ederek hayır duasını almak için sıraya girmektedirler. Malum olduğu üzere Bediüzzaman elini kimseye öptürmezdi, ancak Urfalılara serbest bıraktı. Çünkü Urfa hakkında yazdığı mektuplarla buranın ne kadar mübarek bir yer olduğunu bildiriyordu. Ben onların ölülerine dua ediyorum onlarda bana dua etsinler diyordu. Vefatından evvel bir çok eşyasını ve kitaplarını Urfa'ya göndermişti.
Ramazan ayında idik. Bediüzzamanın vefat tarihi olan 1960 yılı 23 Mart gecesi İmamı Şafiye göre Leyle-i Kadirdi. Üstad Şafiül mezhepti. O gecenin yarısından sonra ruhunu Rahmana teslim eyledi. VEFATINDAN EVVEL VE VEFATI SIRASINDAKİ O ACI VE İBRETLİ HİKAYE EPEY UZUNDUR. ORAYA GİRMEYECEĞİM.
Malum olduğu üzere bir insan ölüm anında kendi memleketini arzu eder. Bediüzzaman ise atasının bir menzili olan Hz. İbrahimin (a.s.) makamını arzu etmişti
O tarihte Urfa lisesinin birinci sınıfındayım. Öyle bir çamur yağdı ki gündüz gece gibi oldu. Ders yapmak imkanı kalmamıştı. Okul tatil edildi. O tarihte binlerce insan bütün imkansızlığa rağmen Urfa ya gelmişti. Caddeler insan seline dönmüştü. Onun vefatı Urfa nın sokaklarında yankılanıyordu. Bediüzzamanın tabutu adeta parmaklar üzerinde gidiyordu.
Ulu camide cenaze namazı kılındı. Dergahtaki mezarına defnedildi. Talebeleri dergahın etrafında nöbet tutuyordu.
Vefatından tam 111 gün sonra sabahın erken saatlerinde mezar hırsızları tarafından mezarı kırıldı. Naaşı çıkarıldı. Urfa Bediüzzaman mezarlığının doğusunda bulunan askeri şehitliğe defnedildi. Senaryo olarak ta başka yerlere götürüldüğünü ilan ettiler. 
Aradan tam 61 yıl geçti, nerede ise bir ömür geçmesine rağmen Bediüzzaman için yetkililer bir odayı bile hala tahsis etmediler. Urfaya gönderdiği eşyaları sergilenmedi. Nerede ise hatırası olan o eşyalar artık çürüyecek. Sahipsiz Urfa derler ya, işte aynen öyle. Sözün bittiği yer. Tanıdığım Urfalı bir kaç milletvekili risale-i nuru okuyup istifade ettiler. Bazı belediye başkanları ve yetkililerde öyle. Allah gani gani rahmet eylesin. HAYDİ KALIN SAĞLICAKLA..

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.