Notice: Undefined index: id in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 28

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: direct_link in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 92
Ahmet iyimaya'nın Şanlıurfa'daki konferansı ve Anayasa
Notice: Undefined index: iliski_video in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 25

Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33

Notice: Undefined index: video_kodu in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa
2014-04-22 18:55:02

Ahmet iyimaya'nın Şanlıurfa'daki konferansı ve Anayasa

Ömer ASLAN

oaslan2007@hotmail.com 22 Nisan 2014, 18:55

Anayasa değişiklik paketi her ne kadar halkın isteklerine cevap vermeyecek nitelikte olsa da hiç yoktan iyidir deyip meclise getirdi AK Parti hükümetti. Neticede gerekli işlemlerden sonra zıt etnik siyasi temeller üzerinde duran ve sol muhalefet adeta koalisyon kurarak anayasa değişikliğine karşı çıktılar.

Meclisten AK Partiye mensup vekillerinden oylarıyla geçen paket referanduma gidecekti. Ancak ana muhalefet başta olmak üzere tüm muhaliflerin isteğiyle paket anayasa mahkemesine gitti.

Bundan dolayı AK Parti hükümeti halkı bilgilendirmek için çeşitli platformlarda çalışmalar yürütüyorlar. Geçen cumartesi günü TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti milletvekili Ahmet İyimaya Öğretmenevi yanında bulunan eski nikah salonunda “Anayasa Değişikliği ve Demokratik Açılım” konulu konferans verdi.

Anayasanın ne demek olduğunu uzun uzun anlattı. Anayasanın “ekmek ve su” kadar önemli olduğunu vurguladı.

Soru faslında “Eğer anayasa mahkemesi birkaç maddeyi iptal ederse Doç. Dr. Osman Can'ın deyimiyle; Hükümet “yok” sayabilir mi veya nasıl bir tavır içinde olur?” diye sordum.

Ahmet İyimaya; Somut örnekleri Türkiye'de yaşanmadı. Cumhurbaşkanlık seçimlerinde anayasa mahkemesinin verdiği karar “yok” hükmünde sayılabilirdi ama olmadı. Şimdi ben de Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül gibi bu öneri ‘biraz tartışılsın' diyorum” dedi.

Tartışılsın ve doğru olan neyse bulunsun. İdeolojik bir yargının kimseye faydası olmaz. Bu nedenle büyüklerimiz “şeriatın kestiği parmak acımaz” derken tarafsız ve ideolojiler baskısı olmayan yargı kastedilmiştir. Şeriat dedim de aklıma geldi.

Şimdi şöyle bir soru sorulsa, Anayasa Mahkemesi bir gün toplanıp “şeriat istedik, dolayısıyla şeriatı ilan ediyoruz” diye bir karar aldıklarını açıklarlarsa, bizim en bi laik ve de ulusalcı kardeşlerimizin tepkisi ne olur acaba?

Çünkü anayasa mahkemesi ve bilumum yargı çevresinden çıkan dinleme kasetlerine bakarsak neler neler deniliyor. İnsanın havsalası almıyor.

Türkiye doğum sancıları yaşıyor. Yargı, tam bağımsız olursa vereceği kararlarla kimsenin canı acımaz.

İLGİLİSİNE

Eğer yasalara saygı duyulmasını istiyorsak, önce saygı duyulması gereken yasalar yapmak lazım. Louis D. Brandeis

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.