banner2

Okula kayıt yaptıran bir öğrenci. Okulun tüm kurallarına uymak mecburiyetindedir. Öğrencinin Okula kayıt yaptırması, birinci gayesi dersini okuması ders dinlemesi Sonunda imtihana tabi tutularak iyi not alması en büyük arzusudur. Tarlasına tohum eken bir çiftçinin en büyük dileği tarlasından iyi  hasat  kaldırmaktır. Ticaretle uğraşan bir tacir elindeki sermayesine helal yoldan kar katmaktır. Günlük hayatımızda çalışmalarımız nasıl ki bir kaide kurala bağlı ise, emek karşılığı helal çalışma adım atma bize dünyalık getiriyor, manevi yönden sevap kazandırıyorsa, amellerde hem dünya hem de ahiret çalışmalarımızda İslami kurallara uymak her Müslüman’ın görevidir.

Yaşantıda kural tanınamazlık olursa hem dünya hem de ahiret hayatı harap olur. Ameller bilinir niyetler bilinmez. Niyetleri halk eden Halık bilir. Dinimizde insanın değeri kişinin yaratandan korkması ile belirlenir. Kim ondan çok korkuyor yasaklardan çekiniyorsa o, oranda o kişi iyi amel sahibidir demektir. Amel iş eylem demektir. İnsan iyi veya kötü amel yapabilir. Kötü amelin ardından  halisane  tövbe ederek günaha tekrar dönmemek şartı ile yaratan tarafından günahlar af edilebilir. Günde beş vakit namazın güne dağılması da bunun kanıtıdır. Ameller niyetlere göredir der dinimiz. Amel bilinir,  niyet ise gizlidir.

Tüm amel, eylem işlerimiz Allah rızası için olmalıdır. İslam toplumunda amelle günah iç içerdir. Lağım suyuna düşen altın gibi. Ticaretimizde yalan kandırma sözünde durmama var kötü bir ameldir.. Siyasetimizde inanç üstü bağlılık, menfaat başkasını beğenmeme, yalan yine kandırma var kötü ameldir. İnsani ilişkilerimizde güvensizlik, egoizm, nefis, şehvet, ferdi menfaat düşkünlüğü var kötü ameldir. Yalan, gösteriş, gıybet, laf götürüp, laf getirmek, iftira atmak, merhametsizlik, ar damarlarının çatlaması günlük yaşantımızın günah bataklığıdır. Hiç gün geçmiyor ki, trafik canavarından insan ölmesin, aile yuvası dağılmasın. Faiz, zina, uyuşturucu, kötüdür deniliyor çözüm yolları aranıyor. Asıl bunları üreten, yayan beşeri sistem eleştirilmiyor. Alternatif sunulmuyor. Asıl bataklığa kimse bir şey demiyor. Sinek öldürmekle uğraşılıyor. Ameller noktasında İslam toplumu geçmiş ümmetlerin işlediği çılgınca putçuluk din dışı yaşayış tüm hızı ile devam ediyor. Yönetenler yönetilenleri İslami terimleri kullanarak toplumun havasını almaya devam ediyorlar. Engelliler günü kutlanırken engelli beyinlere kimse karışamıyor. Yapılan, söylenen eylemin ölçüsü belli değildir. Dünya beşten büyüktür sözü iyi bir ameldir. Söylem doğru eylem yanlıştır. Beşli çete ile beraber olmak için neciz ayaklara halılar seriliyor, törenlerle karşılanıyor.

Kötü ameller işlemekle Yüce Rabbin gazaba geleceğini, geçmiş ümmetler günahlardan azaplara maruz kaldıklarını aynı azabın bizim de başımıza geleceğini kimse düşünmüyor, anlatmıyor. Sakız gibi çiğnenen çağdaş asırda yaşıyoruz. Laiklik demokrasi iyidir. Allah devlete zeval vermesin safsatası hâkim. toplumda. Her fert bu günahlardan nasipleniyor. İyiler kötü, kötüler iyi gösteriliyor. Papa Türkiye’ye geldi hep Müslümanları suçladı. Katil işgalcilere bir laf bile söylemedi. Yahudi ve Hıristiyanların birleşmesi için dünyaya pozlar verdi, biz halen AB dedik, sarayda turkuvaz halılarla papayı karşıladık. Övgüler yağdırdık. Düşmandan yardımlar talep ettik. Nerde feraset maalesef körelmiş, kulaklar sağır, gözler kör, kalpler mühürlü, batılı hakka tercih edenlere yuh olsun.

Eski mücahit, gazetelere, yazarlara, televizyonlarına baktım ey vah dedim. Yazılanlar, anlatılanlar dilsiz şeytanlar yığını,  Olan bitenler birer ameldir. Niyetleri Allah bilir biz zahiri gördüklerimizle yetiniyor yorumu öyle yapıyoruz. Olanlar vahiy kültürüne terstir. Barış sürecinin akil insanları var. Bunların içinde bir sanatçı kaç sene önce binlerce kadınla yattım kalktım diyordu şimdi ne kadar olmuş bilemiyorum. Adı üzerinde akil insanlar. Sapık bir amel. Barış sürecini desteklemek insani bir görevdir. Bana göre tedavi yanlıştır. Perde arkasında başka şeyler var halk aydınlatılmalıdır. Seçim barajı ile zaten milli irade gasp ediliyor. Oy almadığı halde başkasının oyları ile Milletin meclisinde oturan Milletvekilleri var. İşte demokrasi dedikleri yanlı bir sistem. Hakkı üstün tutmakla ancak eşitlik sağlanabilir. Partilerin şu gurup toplantılarını dinlerken insanın gülesi geliyor. bizİ halk eden Rabbimiz hepimize iyi ameller işlemeyi nasip eylesin. Kötü niyetlerden hepimizi muhafaza eylesin iyi ameller işlemek dileklerimle…  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.