banner2

İnsan eşrefi mahlûkattır. Yaratılanların en şereflisidir. Meşru dairede insan her güzelliğe layıktır. İnsan dünyada başıboş değildir. İnsanın dünyaya ait, ukbaya ait görevleri vardır. İnançta insanlar iki sınıftır. İnananlar, inanmayanlar. Can taşıyan her insanın görevi Allah’a kulluktur. İnanç konusunda insanlar muhayyerdir. Dinimizde zorla bir insana din inancını aşılamak yoktur. Dinin gerçeklerini kurallar ekseninde tebliğ etmesi vardır. İslam dini merhamet, sosyal adalet, her canlıya hakkını veren evrensel bir dindir. Müslümanlar islam dininin ilkeleri ile donanımlı olmadıkları için, Siyonizm’e karşı yenik düşmüştür. Müslümanların izzetle yaşamaları gerekirken, ne yazık ki, zilletle yaşıyorlar. Tapınak devlet erkinin, rejim ve sistemlerin müsaade ettiği kadar din anlayışı bile çok görülmekte, baskılar, ambargolarla hizaya getirilmek istenmektedir. Halbu ki Müslümanların yaşadığı din anlayışı: uyduruk dindir. İndirilmiş din anlayışı hala kalplerde makes bulmamış, numune Müslüman fert ve toplum çok azınlıkta kalmıştır. 
Hoca, şeyh, Seyda, toplumun din önderleri sayılanlar da haram borsasında din ticareti yapmakla meşguldürler. Helaller ambargoludur. Haramın tüm kanalları serbest ve desteklenmektedir. Suya sabuna karışmayın. Her mahalleye bir cami yapın, süper hac, süper umre yapın, sakal bırakın fakat çok uzatmayın. Tarikatlardan tövbe alın, her gün hatme yapın, sessiz namazda kılın, taziyelerde güzel Kur’an okuyun manasını anlatmayın. Uyduruk dinle milleti uyutun, narkozlayın. “Ancak!  Sisteme, rejime, soygun düzenlerine toz kondurmayın. Faize, beton yığınları binaya, hırsızlığa, adaletsizliğe, hak ihlallerine hiç karışmayın”. Yanlış olanlara da itaat edin. Bu saydıklarımı dün dinsiz, densiz, donsuzlar yapıyordu. Bugün ne yazık ki, Müslümanlar yapmaya soyunmuş, ekranlar, cerideler, kiralık kalemler yarış halini almıştır. Ümmet anlayışı din kardeşliği, kul hakkı mefhumları çoktan izne gönderilmiş, yanlışlar kanunlar, korumalarla korunmaya alınmıştır. Özgür düşüncelere ambargolar konmuştur. 
Mısır seçimleri, sonuçları iyi tahlil edilirse, ne demek istediğim anlaşılır. Teknoloji büyük bir nimettir. Kötü, yanlış kullanılırsa Amerika’nın İncirlik’teki üssünden daha beterdir. İnsanların doğru haber alması en tabii hakkıdır. Yalan, yanlış, taraflı haberlerle insanları doğrulardan alıkoymak, engellemek doğrulara ambargo koyma çeşididir. Şubat, mart aylarında ambargosuz yaşamak isteyen, davaları uğruna bedeller ödeyen nadide siyasetçi, fikir adamlarının ölüm dönemleri kutlandı. Toplumda iz bırakanları anmak, nesillere tanıtmak insanlık görevidir. Başta Siyasal İslam’ın (Adil siyaset) baş mimari Milli görüşün temel taşı Rahmetli Erbakan, anmaları halen devam ediyor. Bir insanı sevmenin, saymanın büyük ölçüsü ilkelerine sahip çıkmak ve o ilkeleri uygulamaktır. Hocadan bir iki örnek;  Hayat cihattır. Din Namaz kılmak tespih çekmekten ibaret olsaydı, Ebu Eyyüb El Ensari’nin İstanbul’da ne işi vardı. Siyonizm ancak güçten anlar, bir gazetecinin hocam söylediklerinin çoğunu pek anlamıyoruz dediğinde, hoca!  “Bizim mıknatısımız tahtaları çekmez demiştir.”  
Allah Rahmet eylesin. İkinci örnek bu günlerde asrın müceddidi Üstad Bediüzzaman’da anılıyor. Anılsın çok güzelde... İlkeleri bizim için kılavuz ise Üstadı çok seviyoruz demektir. İlminden örnekler, helal daire keyfe kâfidir. Osmanlı Avrupa’ya, Avrupa Osmanlı’ya hamiledir er geç doğumlar gerçekleşecektir. Üstad’ın Uhuvvet Risalesi, Hutbe-i Şamiye, İhlâs Risalesi, Tabiat Risalesi, Gençlik Rehberi nazara alınsaydı ambargolar konmasaydı, gençliğin dimağına zerk edilseydi, şikâyet ettiğimiz insan bozuntularını çok göremezdik. Üstada Allah rahmet eylesin hayati hep ambargolarla geçti. Çileli bir hayat yaşadı davasından taviz vermedi. Kendisine zulüm edenlere bile hidayete ersinler diye dua etmiştir. Ümmet fertlerinin sorunları çok büyütür. Katil devlet yine Müslüman kanı akıtmıştır. Müslümanların kani hep böyle akmaya devam mı edecek? İsrail güçten anlar, icra makamında olanlardan isteğimiz İsrail’e ciddi müeyyideler uygulamaktır. Sadece kınamakla sorun çözülmüyor. Kim dünyada insanlar zülüm görmesin, insanlar ölmesin, eşit haklara sahip olsun, hangi inançtan olursa olsun, hürriyeti kısıtlanmasın, her insanin yaşama hakkı var demişse ambargolarla onu kesmiştir. Hak yolda ambargosuz hayat yolculuğu temennisiyle...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.