banner2
Yüce Allah, yarattıklarına hayat, uzuvlar, servet ve en önemlisi akıl vermiştir. Bununla beraber insanoğlunun faydasına ve hizmetine sayısız tasarrufta bulunmuştur. Rabbimizin bizlere verdiği sayısız nimetlere karşı ona sonsuz hamdı sena edip ondan gerçek manada korkmalı ve emirlerini harfiyen yerine getirmeliyiz.
Allahın katında derecesi olan bir Müslüman olmak için, Allahtan korkmalı onun emir ve yasaklarına harfiyen uymalıyız bunu yaptığımız takdirde ancak Allahtan korktuğumuzu tescilleyebiliriz. Nitekim okuduğum ayeti kerimede şöyle buyrulmaktadır. Ey iman edenler Allahtan korkun. Herkes yarın için ne hazırladı ona baksın. Allahtan sakının şüphe yok ki Allah ne yapıyorsanız hepsinden haberdardır. . (haşr:18)
Allahtan korkmanın altında asıl sevgi yatmaktadır. Ondan korkmak bir nevi onu sevmektir. Çünkü kişi sevdiğinden korkar. Bu evladımız ise ona zarar gelmesin diye kötü yola düşmesin diye özerine titreriz. Sevdiğimiz ne olursa olsun onu kaybetme korkusuyla karşı karşıyayız bu nedenle ondanda korkarız. Yüce kitabımız kuranda: Ey inanalar sizden kim onun yolunda yüz çevirirse yerine Allah öyle bir tolum getirecektir ki o onları sever onlarda onu müminlere karşı (toprak gibi) alçakgönüllü, kâfirlere karşı (yalçın bir dağ gibi) izzetlidirler. Allah yolunda cihad ederler hiçbir kınayıcının kınamasından korkmazlar. Bu Allahın bir lütfüdür onu dilediğine verir. Allahın lütfü geniştir, o bilendir. (maide:54) Allahın yolundayken ondan yüz çevirenlerin ilk yitirdiği şeyin sevgi olduğunu anlıyoruz önce sevgiyi kaybediyorlar Allah onları sevmiyor onlarda Allah ı) ve arkası geliyor. İşte Allahtan korkmamak sevgisizliği doğuruyor sevgisizlikte korkmadığımız şeylerin altında kalmamıza ve ezilmemize sebeptir.
Allahtan Korkmak daima içimizde var olmalı ancak illeti azap, gazap ya da cehennem olmak yerine sevgi olmalı bu sayılanlar onun sevmemesinin yâda ondan korkmamanın bir sonucu değil midir? Allaha duyulan korkunun temelinde cezaya çarptırılma korkusu değil de, onunla kendisi arasındaki sevgiyi yıpratma korkusu vardır. İlleti sevgi olan bir korku söz konusudur ki istenilende budur ve takva bunun adıdır.
Dünya ve ahiret hayatımızın saadetini istiyorsak tüm benliğimizle yaptığımız her iş ve eylemlerle Allahtan korkmalıyız. Bilmeliyiz ki Allah her an ve her yerde bizi görüp gözetliyor. Yaptıklarımızın bir, bir hesabına soracağı günden korkmak adında Allahtan korkmalı korkumuzu sevgiye dönüştürerek Allaha olan bağımızı hukukumuzu bir kez daha gözden geçirelim ona teslim olalım olunla hem dem olalım onunla güzel bir şekilde buluşmak için ona karşı sevgimizi ve korkumuzu zedelemeyelim…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.