banner2

İnsanoğlu Öldükten sonra Ahirette ALLAH'IN nimetlerinden de hesaba çekileçektir.  Yeryüzünde dört yüz bin çeşit nebatat var. Kim ALLAH'IN Nimetlerini sayabilir. Nimetlerin hepsi de İnsanoğlunun emrine verilmiştir. İstediği gibi bu nimetleri kullanabilir. Ancak; bu nimetlere zarar vermeden, İsraf etmeden. Bu nimetlerin bazıları zararlı, bazıları da faydalıdır.

Yeryüzündeki tüm Nimetler İnsana emanettir. Emanete hıyanet etmemek, İlahi emir gereğidir. İnsanın kendisi büyük bir nimettir. Dünyayı İmar eden İnsan, harap  edende İnsandır. Bir virüsle dünya durmuş, Uçaklar uçmuyor. Gemiler dolaşmıyor. Silahlarda susmuş. Dünyayı kirletenler, İçindeki nimetleri bozanlar, şimdi çareler arıyorlar.

Akılsız bir arı ilahi emirle insanlığa doğal bal sunarken, doymaz İnsan, bu balı bozdu. Yine akılsız bir tavuk en pis yerinden İnsana ilahi emir gereği,doğal Yumurta sunarken,İnsan bu yumurtayı bile bozdu. Yiyecek-içeceklerimizin çoğu hormonludur. Bunu yapan İnsandır. Hormonlu besinlerden hormonlu insan nesli türedi. İlahi kelam insanı tarif ederken,İnsan hem zalim, hem de cahildir diyor. Bu hastalık günlerinde, hastalığı yenmek için,sağlık alanında tüm imkanlar seferber edilmiş,İnsan bünyesinin kuvvetlenmesi için bilgiçlerce Yiyecek, içeceklerden tavsiyeler yapılıyor.

Hadislerle sabit olan şifa kaynağı Zemzem ve Hurmadan bahsedeni görmedim. Acaba iki mübarek nimet doğal olduğu içinmi? Yoksa laiklik veya Demokrasi yasak listesinde mi? Benim ki de merak.

 ALLAH'IN  Yer Yüzü sofrasında ki tüm nimetleri insanlığa yeterlidir. Her canlının rızkı fazlası ile verilmiştir. Yeryüzünde milyonlarca İnsan aç susuzsa bunun sorumlusu yine İnsandır. Var olan nimetleden gözü doymayanları toprak doyuracaktır. Dünyayı bozan ve sömürenler ölüm korkusundan delik arıyorlar. ülkemiz tarım ülkesidir. Bu dar ve sıkıntılı günde yetkililer ülkenin bir karış toprağı boş kalmayacakmış, pardon,  günaydın, geçte olsa yine sevindirici haber düne kadar bereketli topraklarımız varken, saman, patates, buğday, eti ithal etmişiz. Bu konuda acizane bir öneri, bizler topraktan gelmiş, ölünce toprağa gömüleceğiz. Toprakla tekrar buluşmak için kentten Köye dönüş için teşvikler verilmeli, projeler hazırlanmalıdır.

Nakdi veya aynı verilen yardımlar büyük kitleler için birer çare değil. pansuman tedbirlerdir. Mübarek Ramazan Ayında eski, israflı, Gösterişli, Politik iftarlarda yok. Süper Umreler, süper Haclarda son buldu. Bizler Oruç tutuyoruz. Oruç bizi ne kadar tutuyor ona bakmak lazım.

İlahi ilkazla biz ıslah edicileriz, diyenler aslında bozguncuların ta kendileridir. Ümmet fertleri arasında fitne tohumları hala dolaşıyorsa başımıza gelenlerden ibret almamışız demektir. Bizi halk eden Rab yaptıklarımızla bizi imtihan ediyor.

Nefsi,Şeytanı Şehveti, Şöhreti elimizin tersiyle itmeliyiz Din dışı eski alışkanlıklarımızdan vazgeçmeliyiz. Akibet müttekilerindir. HAk YOL İSLAM YAZAĞIZ. Moskovanın ortasına, Vaşington'nun göbeğine Hak Yol İslâm yazacağız!.. Gençliğimizin dava ilkelerinin savunucusu Dava erlerini özlüyorum. Verilen nimetlerin kıymeti bilinmez,hak dava uğruna seferber edilmezse, Nimeti veren nimetini geri alır...

vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.