banner2

 
Yakınlık kurbiyettir. Her yıl Kurban Bayramı yaklaşınca  sosyal medyada, Cemidelerde, ekranlarda Kurban kesmek, Allah'a yakın olmaktır diye reklamlar yapılır. nerede ise Cennet garantilenir.

iyi niyetle bu işi yapanların ecri bol olsun.Toplumda iyi kötü karışımı zihinleri karıştırdığı için çok dikkat etmek gerekir. Başta Diyanet ve diğer sivil toplum kuruluşlarının kurban fiyatları çok değişkendir.
Vekalet yolu ile kurban kesimleri hem adet haline geldi hemde çoğaldı kimse vekaletle kurban konusunun kitaba, Sünnete, Fıkha uygunluğu pek sorgulamıyor, araştırmıyor, sormuyor.
Kurban kesmek mezheplere göre vacip ve Sünnet bir ibadettir. Kesilmesinde, ehline verilmesinde büyük sevap vardır. Kurban kesmenin en efdalı kişinin kurbanını kendisinin kesmesi ve kendi eli ile dağıtmasıdır.

Kurban eti; uzak fakire veya muhtaca verilebileceği gibi, en yakın fakir tercih edilmelidir. Bu yıl Kurban fiyatlarıda cep yakıyor. Sadece kurbanlıklar değil, zaruri ihtiyaçların hepsi tüketicinin belini bükmüş, her gün zam.. zam sağanak gibi. et, yağ, şeker Buğday ithal ediliyor.

Tarım ülkesi ülkemiz yanlış yönetim ve yanlış politikalarla bu hale gelmiş, yirmi yıllık iktidar bir türlü kabullenemiyor çoğu zaman dış güçlere bağlıyor. Yanlı meddahlarda her gün yağlıyor. Halbuki çay akar göz bakar her şey ortada...

Kibrin, inadın, doğrulara dönmemenin, hamasi bilgiçlik taslamanın topluma zere kadar faydası yoktur. Neye layıksak öyle idare ediliriz diye Dinimizin ikazı var.

Allaha yakın olmak yönetim anlayışında da devreye girer. Yönetilenlere karşı merhamet adaletli olmaları gibi. Zengini zengin, fakiri fakir eden anlayış Allah'a yakın olmanın alameti değil, uzak olmanın alametidir.
Fakir fukarayı Banka kredileri ne yönlendirmek, devlet eliyle Harama bulaştırmak, meddahlığını yapmak, Allah'tan uzaklaşmanın katmerli eylemidir. Sosyal medyada bu kadar yasin, ihlas, Fetih, salavat okuyun, getirin telkin ve reklamlar yapılıyor.

Bu telkinler: Hurafe, kolaycılık, uyutma taktikleridir. İslam Tarihinde tüm fetihlerde galibiyet okumakla değil, Fetih suresinin anlam mana ve cihat şuuru kuşanarak fetihlerde galibiyet elde edilmiştir.

Allaha yakın olmak; Sadece Kurban kesmek, Namaz kilmak, Hacca gitmek, çok hafız yetiştirmek, Cübbe Sarıka bürünmek, Hatme yapmak, israflı zinetli Camiler yapmakla değildir.

Kural yer yüzündekilere merhametli olun ki, gökyüzündekiler de size merhametli olsun. İktidarm emekliye çalışana bir müjde veriyor.
3600 gösterge, meddahlar harekete geçiyor artışları rakamla yüksek veriyor aslı bu değil, çay kaşığı ile kukla kölelik okşanıyor.

Tam bir aldatmaca insana insan olarak değil, ünvanla ücretlendirmek  Allaha yakın bir amel değildir. Fahiş fiyat, mal stokluğu, kira artışlarını  yapanlara meclisten kanunla mueyyideler çıkmış, Faille değil, mefulle uğraşmak fayda vermez.

Asıl fail,17,18 tl.Ye çıkan döviz gram bir milyon olan altın, litresi 27,28 tlye çıkan akaryakıttır. Sabit fiyat düşüş çabası bunlara gösterilse zamlar inişe geçer toplum rahat bir nefes alır .Ekonomi kitabını yazanla tezlerimiz uymuyor ne yapalım. Rabbim Allah'a yakın iyi ameller işlemeyi cümlemize nasip eylesin.Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.