banner2
Ak parti üçüncü defa seçimi ara bir farkla kazanarak hükümet oldu. Sayın Başbakan Erdoğan’ın deyimiyle çıraklıktan ustalığa geçtiler. Çıraklık dönemlerinde yaptıkları bazı icraatlarına bakarsak; ustalık dönemlerinde yapacakları bizi haklı olarak tedirgin ediyor. Bunun sebeplerini aşağıda açıklayacağız.
Şüphesiz Ak parti bir ülke gerçeğidir ve Ak parti döneminde çok olumlu gelişmelerin yanında olumsuz gelişmeleri de yaşadık. Ak Parti hükümeti döneminde olmaması, yapılmaması gereken bazı icraatlar yapıldı.
Sağlıkta gelişme tamam, bürokraside kolaylık, vatandaşın önündeki bazı bürokratik engellerin kaldırılması… duble yollar, ilaç alma kolaylığı, ilk ve orta öğretimde tüm öğrencilere bedava kitap dağıtımı vs. bunların hepsi olumlu ve gerekli gelişme ve icraatlar.
Fakat bunlarla beraber bazen öyle icraatları olmuş ki okuyunca dudak uçuklatan ve insanın bunları Ak parti yapmış olamaz diyesi geliyor. Ne yazık ki bunları gerçekleştirenler; Sayın ‘ustamız’  (!) ve ekibidir/partisidir.
Bakın Ak parti hükümetinin yaptığı bazı icraatları tarih ve kaynaklarıyla aşağıda vermeye çalışacağız.
Bunlardan bazıları:
-Apartman kiliseleri oluşturmak için özel kanunlar çıkarıldı.
-Başbakan Erdoğan İspanya Başbakan‘ıyla beraber  “medeniyetler arası ittifak eşbaşkanı”  oldu. (medeniyetler arası ittifak,  dinler arası diyaloğun diğer bir ismidir. Gösterilen tepkiden dolayı medeniyetler arası ittifak ifadesi kullanılıyor.)
-Erdoğan ve Gül, 29 Ekim 2004 tarihi’nde AB Anayasası’nın “bütün türkler yok edilmeden Hıristiyan âlemine rahat yoktur.”  Diyen Papa Cixtus’un (1585-1590) heykeli altında ve manevi huzurunda imzaladılar.
-Ak parti milletvekili Ömer Çelik kadınları tecavüze uğrayan ve ülkesi işgal edilmiş ıraklı direnişçilere: ”katiller sürüsü!” dedi.  (21.08.2004 Vakit)
-4928 no.lu ve 15.07.2003 tarihli Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’da “Cami” kelimesi “ibadethane” olarak değiştirilerek apartman kiliselerin önündeki yasal engel kaldırıldı. (25173 sayılı Resmi Gazete – Yayın tarihi: 19 Temmuz 2003 Cumartesi)
-Camilerden elektrik ve su parası alınmaya başlandı. (Oysa kiliseler bu parayı ödemiyor.) İlginç olan önceki hükümetlerin çekindiği bu uygulamaya AK Partinin 2005 yılında başlaması.
-Türkiye’de ilk defa Siyonizm konferansı yapıldı. Theodor Herzl Milli Kütüphane’de anıldı. (07.12.2004-Vakit)
-Bülent Arınç Mason Rotaryanlara “Siz veren elsiniz, öpülecek elsiniz.” dedi. Rotary rozeti takan Arınç, plaketini 2430. Bölge Guvernörü’nün elinden aldı. (08.05.2003- Vakit)
-Gay ve Lezbiyen Filmleri Festivali’ne onay verildi. “Outistanbul 1. Uluslarası İstanbul Gay ve Lezbiyen Filmleri festivali”
-Aile Sağlığı adı altında bazı okullarda “eşcinsellik” dersi verildi. Tepki gelince uygulama durduruldu. (16.03.2007-Zaman)
- Türkiye’nin ilk eşcinsel oteli açıldı. (31.05.2007-Posta)
-AK Parti’nin meclisten geçirdiği TCK’nin 230. Maddesi: “Aralarında evlenme olmaksızın dini nikâh yapanlar 6 aya kadar hapisle cezalandırılırlar.” (2004)
-Okullara gönderilen genelge ile Kuran-ı Kerim’de geçen bazı kelimelerin kullanılması yasaklandı: cemaat, cihad, fetva, halife, hicret, imam, imamet, kâfir, medrese, mücahid, mü’min, münafık, şehadet, şehit, şeriat, şirk, tağut, tebliğ, tekke, tevhid… Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı’nı söz konusu genelgeyi göndermekle görevlendirdi. (www.Sabah.com.tr/2005.01.13/gnd106.html)
-Sekizinci sınıf Din Kültürü kitabının namaz tarifinde bayanlar için “başı yarı açık” resim kullanıldı. Aynı kitabın 91. Sayfasında cemaatler için, “Bunlar tarikatlar gibi insanların din ve vicdan özgürlüğünü, ulusal birlik ve beraberliğini ortadan kaldıran gruplardır.” İfadesi kullanıldı.
-Bazı köylerde ilköğretim 1. Sınıf öğrencilerine dağıtılan okuma-yazma öğreniyorum kitaplarında 13 ve 15 sayfalarında “Haç işareti bulunan üç çocuğu kilise dualarını gösteren dualar kullanıldı” (MEB-TTKB’nin 12.07.2004 tarih/115 sayılı onayını taşıyan AB destekli bu kitaplar ücretsiz dağıtıldı.)
-2005’te onaylanan 5. Sınıf Din Kültürü kitaplarında “Kelime-i Tevhid Lailahe illallah’tır” deniyor. (“Muhammedurresulullah”  ifadesine yer verilmiyor.) (AB projelerini ve ders kitaplarındaki değişimi düşündüğümüzde; “Muhammedurresulullah” bölümünün yazılmaması kafaları karıştırıyor. “Muhammedurresulullah” ifadesi; Hz. Muhammed’in Allah’ın Rasulü olduğunu söyleyen Müslümanları Hz. İsa’yı Rab ve oğul kabul eden Hıristiyanlardan ayırır.)
-Başbakan Erdoğan, “Başörtüsü konusunda hiçbir yerde kimseye söz vermedim. Vaat etmediklerimizi vaat edilmiş gibi gösteren, provake edenler var.” dedi. (www.gazetevatan.com) 
-RTÜK’te AK Partili üyeler, ’bekâretini villa karşılığı pazarlayan’ kadının yer aldığı Flash TV’deki izdivaç programına ceza verilmemesini istedi.  Flash TV’de yayınlanan izdivaç programında bir kadının bekâretini villa karşılığında evlenmek isteyen kişiye verebileceğine ilişkin açıklamaları RTÜK’ün tek kadın üyesi CHP’li Hülya Alp’i şaşkına çevirdi. Fakat Ak Partili RTÜK üyeleri ceza verilmemesi yönünde oy kullandılar. (12.08.2011/ birçok yazılı, görsel ve internet haberlerde) 
Evet, Allah ve Resulü’nün ve şuurlu her Mü’minin kabul edemeyeceği ve Ak parti hükümeti döneminde gördüğümüz bu gibi faaliyetleri çoğaltmak mümkündür.
Ancak biz Ak parti döneminde yapılan bu gerçekleri sadece okuyucularımızın bilgisine sunduk. İsteyen istediği yorumu yapar, herkesin bakış açısı, algılaması,  değerlendirmesi farklı olabilir.
O yüzden ben fazla yorum yapmadan değerlendirmeyi siz kıymetli okuyucularımın takdirine bırakıyorum. Sizi muhabbetle selamlıyorum…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.