banner2

Merak mı ediyorsunuz hemen açıklayalım Ahmet Yesevi diye bir köy yok. Keşke böyle bir köy olsaydı taa karacadağ’ın eteğinde olsaydı. Bahsettiğim mahalle Büyük şehir belediyesinin bir parçası olan, yeni İlçe Haliliye’ye bağlı Ahmet Yesevi Mahallesidir. Geçmişte bu mahalle ile ilgili iki yazı yazmıştım. Sayın Celalettin Bey daha İl valisi iken Mahalle Camisine geldiler. O zaman Suriye için Mahalleden iki TIR’a yakın erzak toplanmış gönderilmişti.  Bu arada Mahallenin sorunlarını da dile getirmiştim. O zamana kadar mahallede Alt yapı hiç yoktu. Neticede kışın ortasında Mahallede sokakları çamur deryasına dündü birazcık borular döşendi azda olsa halk pislik kokusundan kurtuldu.

O gün bu gün kimseyi mahallede görmedik. Belediye seçimlerinde bu mahalle halkı seçilen Belediye başkanına en yüksek oyu vermiş cezamıdır nedir? Sayın başkan ve belediye yetkililerinden birini mahalle halkı olarak görmedik. Mahallenin sorunları şunlardır. 1)Yazın Mahalle toz duman içinde sokaklar, caddeler yapılmamış 2.)  kışın ise çamur deryası Okula giden küçük çocukları anneler sırtında taşıyarak ana yola götürüyorlar 3.) evleri karıncalar basmış, sivrisinekten gece yatamıyoruz. 4.) binalar bir birine bitişik niçin üç kat imar verilmiş soru işaretleri kafalarda, Karaköprü’de binalar şehir planı varken mahallemizde neden yok. 5.)   Mahallede her evin en az altı yedi on çocuğu var hiçbir park yok. Bu çocukların oynamaya ihtiyacı yok mu? Mahallede park, spor tesisleri olmadığı için yığın çocuklar sokak ortasında toz duman veya çamur içinde oynuyor bu çocukların sağlığı kime bağlı 6.)   Arsalar satılıyor elden ele dolaşıyor yapılan evler Pinek (Kümes)Misali beton, demir, işçilik hırsızları had safhada, Kâğıt üzerindeki şaşalı projeler yetkilileri kandırmasın denetim hiç yok, çok evleri temel kazılmadan yapıldığını gördüm.  7.) Mahallede bir Pazar yeri yok, var diyenler olacaktır. Tam tepede çok dar kullanışsız insanlar tepeye çıkamıyor. Rahat alış veriş yapamıyor.  Nerede belediye, Mimarlar, mühendisler, karıncalardan, sivrisinekten, çamurdan, toz dumandan, çarpık yapılaşmadan rahatsız olmak bu mahallenin kaderimidir?

Köy yolları yapılıyormuş gelin görün mahalleyi, keşke köyde olsaydık derdiniz yazık değil mi? Geçmişte Urfa’ya reva görülen çarpık yapılaşma bu teknoloji asrında niçin hala aynı projelerle Urfa kirletiliyor. Arsa sahipleri yemlendiriliyor son 15 günde arsa fiyatları neredeyse 2 katına çıktı bu ne başıboşluk. Bir yetkili gelsin mahallede bir fırını denetlesin çıkan nimeti ekmeği hayvan yemez. Her tarafta hırsız var. Yetkililer diyecek ki, biz muhtarlarla görüşüyoruz. Bu kabul değil yetkilileri 9819-9820-9821-9822-9833. sokaklara davet ediyorum. Mahallede iki cami var. Biri eski biri yeni eski cami yaptıranın tekelinde yeni cami yeni yapım görevlisi stajyer emlakçı, hizmet yok sorunları dile getirmek hiç yok.  İmamlar resmi oldukları halde yapanın el pençeleri, seyyar Emlakçı İmamlardan hizmet beklediğimiz de yok. Camilerde makbuzsuz çokça para toplanır, camilerin her tarafı yardım yapın cennet garanti hadis yazıları ile dolu.  Hepsi bu kadar. İlgililere duyurulur…  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.