banner2

Ahirete iman etmek, imanın şartlarındandır inanmamak, hafife almak küfürdür.gerçek anlamda ahirete inanan, bir karıncayı bile incitmez.
dünyada ki,varlıklar,mevki,makamlar,saltanatlar, sevinçler, saraylar, yazlıklar, kışlıklar, lezzet alınan her şey geçicidir. Ahirette ise her şey ebedidir. dünyada var olan iyi kötü her şey ahirette olanların bi rer numunesidir.

içinde yaşadığımız fani dünyaya bir nazar edilse, tefekkür edilse nizamsız hiç bir şey yok.dünyayı yaşan maz hale getiren,insanın kendisidir.Yoklukla, açlıkla, hastalıkla, psikolojik baskılarla hayat süren insanlığın Ahireti de berbattır. Dünyada zalim var mazlum var. Azınlık zalimlerin zulmü fütursuzca devam ediyor. Mazlumun en büyük ümidi Ahiret inancıdadır. Mazlumun zulme uğraması, zulümle yaşaması da kader değildir. Başına gelenlerin hepsi zulme rıza göstermesindendir.

Türkçesi zalimine aşık olmasıdır. Rahmet Ayı Ramazan Ayı içindeyiz.ınsanlık bir hastalıkla boğuşuyor. Derman çözümler arıyor bu hastalık sürecinde bile zengin dahada zengin, fakir dahada fakir olmuştur. Sosyal devlet, sıkıntıda olan vatandaşlarına nakit olarak yardım etmelidir. hastalıkla beraber zamlar, haksız vergiler, kabarık faturalar zaten toplum fertlerini canından bezdirmiştir

Fakir olan halka patates, soğan dağıtmak hele siyasi çıkar ummak sosyal devlet ananlayışına terstir. Kızılay yardım kuruluşun da çalışan bir arkadaş anlatıyor. Fakirler için bazen alış veriş kartları veriliyor. Bu kartlarla fakir her yerden alış veriş yapamıyor belirli bazı büyük marketlerde ancak alış veriş yapılabiliyor diyor. Bu nasıl anlayiş hayır hasenatlar bile kapitalizmin emici hortumları olan marketlere reva görülüyor.

Ramazan ayında genellikle zekatlar verilir. Zekat vermede vicdan cüzdan arsında sıkışık. Zekat nakit olarak fakirin hakkı iken bazıfetvabazlar yardım toplayanlara da zekat verilir günahına giriyorlar.

Niye bunları yazıyorum.Her bir yardım kuruluşu siyasilerin arka bahçesi olmuşta ondan. Siyasi anlayışlarda da ayırma kayırma var. Ahiret inancı olan, ınsanları kandırmaz insanları incitmez.

İlahi kemla devam edelim. Rabbimiz buyur. "Sabret! Allah güzel davrananların mükafatını zayi etmez"Hud S.Ayet.115 diğer ayette "İşte bu kuran bizim indirdiğimiz mübarek bir kitaptır Buna uyun ve Allah'tan korkun ki, size merhamet edilsin" Enam Suresi A.155

Efendimiz SAV.de "Sade yaşamak imandandır." Ebu Davud.
Başka bir hadiste ise "Akıllı kişi,nefsine hakim olan ve ölüm sonrası için calışandır Aciz kişi ise nefsini heva hevesine tabi kılan,sonrasındada Allah'tan dileklerde bulunup duran ve bunu yeterli görendir. "Timizi kıyamet,

Ahiret azığını elde etmek, cennet, cehennem ehli olmakla ilgili Rahmet ayında inen kuran ve hadislerde genişce açıklanmaktadır. Yosunlu kalpler ürpermez, kör gözler görmez,sağır kulaklar işitmiyorsa Ahirette mazeret beyan etmeye hakkımız yoktur. Mevla ahiret yurduna hazırlık yapan kullarından eylesin.Oruçlarımız kabul olsun.
Vesselam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.