banner2

İmanın şartlarından biride Ahirete İmandır. Ahiret İnancı ebedi yurttur. Dünya yurdu ise fanidir. Dünya tarlasına iyi şeyler ekilmeli ki, Ahiret yurdunda biçilebilsin. Dünya hayatındaki cazip gelen şeyler Müslümanları öyle bir hale getirmiş ki, görünen tabloda müslümanın hem dünyası hemde ahireti berbat ve perişandır. Gerçek anlamda Ahiret inancına sahip Müslüman Numune i imtisaldır. Parmakla gösterilir. Beşeri siyaset anlayışlarının yalakası değil, tam tersine toplum fertlerinin harcıdır. Müslüman! İslami ilimlerle donanımlıdır. Helal, haram, iyi kötüye riayet eder. Bu donanımlı Müslüman yalan söylemez, kimseye iftira etmez, sui zanda bulunmaz, israf hiç etmez, soygun düzen koruyucularını alkışlamaz, zalimin semtine uğramaz, mazlumun yanında olur, İnanç ilkelerini her şeyden çok sever ve üstün tutar tüm cahiliye adetlerini ret eder.

Kur’anı hem okur, hem anlar, hem yaşar hemde anlatır. Gelenin keyfi için geçmişte ki, ruh köklerini inkâr edemez. Tüm sıkıntıların çözüm yolunun İslam olduğuna inanır. Bu yazdıklarımın öncüleri gerçek âlimlerdir. Camilere, kuran kurslarına, vakıf derneklere hapsedilen din İslam anlayışı toplum fertlerini kurtaramaz. Siyasi görüşlere, liderlere, Laiklik, Demokrasi anlayışlarına feda edilen din anlayışı toplum fertlerine Kur’an iklimini veremez vermemiş de. Gerçek dinde kandırma yoktur, intikam almada yoktur. Birileri kırk yıla yakındır toplumu hatta devletleri kandırarak din adına mazlum Müslümanı sömürmüş, bazen yöneticilerin gözüne girmiş, son kanlı darbede tüm foyaları ortaya çıkmış hain birisi nasıl dini temsil edebilir. Bu millet çok badireler atlatmış atlatmaya da devam ediyor. Mevlam kötü niyetlilerin şerrinden ümmeti muhafaza eylesin.

Olan bitenlerden bir Müslüman olarak çok muzdaribim. Bu gasp, sömürü, işgal çetelerini ümmet fertlerine bulaştıranlarda günah ortaklarıdır. Besle kargayı oysun gözünü, her zaman hırsız suçlanır ev sahibinin hiç mi yok suçu kelamı kibarlarda ibret vardır. Feraset Müslümanın en büyük kılavuzu olmalıdır. Yeni ümreden döndüm elli güne kadar gündemlerden uzak kaldım. Mekke de hemen Kâbe’nin yanı başında Ebucehilin evi vardır bu ev helâ olarak kullanılmaktadır. Tüm ümmet fertleri oraya defi hacet yapmaktadır. İbret levhasıdır. Ebucehil de katil ve darbe heveslisiydi. Bedir savaşında Müslümanlarca hayatına son verildi. Katillerin, zalimlerin, darbecilerin insanlık nezdinde zerre kadar değeri yoktur. Asırlardan beri insanlığa musallat olmuş, katiller, darbecilerin akibetide Ebucehil gibi olacaktır. Kanlı darbe sonrası yaralar sarılmaya çalışılıyor. Yaraları sarmada hepimiz görevli ve mesulüz. Tüm ülkede olağan üstü hal ilan edilmiş, olması da zaruridir. Rahatlık çok insana batıyordu. Güvenlik güçlerimiz hainlerden ders almalı, Sayın genelkurmay başkanımız hainler için TSK deki yılanlar, çıyanlar, akrepler ayıklanacaktır demesi ordumuz için iyi gelişmedir. Terörist başı FETÖ’NUN iadesi konusunda Sayın Başbakanın hezeyanı acıklı bir durumdur. Amerikalılar iade konusunda bizi hayal kırıklığına uğratmıştır demesi tüm olanların kök hücre oldukları anlaşılmıştır.

Kısacası Müslümanın Müslüman’dan başka dostu yoktur. Yöneticilerimiz halen bunlardan dostluk bekliyorlarsa çok yazık diyorum. Darbe girişimi sonrası toplum ıslahı için önerilenlerden biride İmam-Hatip mezunlarının Askeri okullara alınması konusudur. Çağdaş geçinen sözde demokrasi havarileri ön yargılarla hemen saldırıyorlar. Eski adetleri ya, ey gafiller İmam-Hatip mezunu çocuklar bu ülkenin üvey evlatlarımıdır. Ülke ne hale geldi görüyorsunuz. İmam-Hatip mezunu Başbakan, Cumhurbaşkanı oluyor olabiliyorsa neden İmam Hatipli General olmasın. Gecikmiş bir haktır toplum yararına aciliyet kesbeder. Sayın Cumhurbaşkanımız için Muhtar bile olamaz diyordunuz, o şimdi Cumhurbaşkanımız. Hezeyanlar boşunadır bence. Konumuz ahirete İman her türlü kötülük yapanlar, Allahın emirlerine karşı isyan bayrağını çekenler, kötülük yapmaktan vazgeçmeyenler, nadim olmayanlar, tövbe kapısına yanaşmayanların Ahirete İman konusunda zafiyetleri var demektir. Büyük mahkeme Ahiret âlemindedir, günah hamalı olarak ahirete göçmemek için ahirete iman ilkesini her gün gözden geçirelim. Akıbet mattakilerindir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.