banner2

30 Mart yerel seçimlerin ardından 3 ayı geride bıraktık. Tebrikler, ziyaretler, hayırlı olsunlar… Ve ekip kurma, kadrolaşma, yerleşme derken, sanırım belediyelerin bina-yer sorunları haricinde birçok şey yerine oturmuş durumda. Geçmesi gereken zaman geçti. Bu kadar süre içerisinde taşların yerine oturması gerekir.

Seçimden önce adayların Şanlıurfa halkına vermiş olduğu çok vaatler var, halk haklı olarak artık hizmet bekliyor, çalışma bekliyor…

Hayırlısıyla yarın ramazan ayına gireceğiz, Şanlıurfa halkı dinine bağlı bir millettir ve oruç tutanların sayısı hayli fazla (Allah kabul etsin). Şanlıurfa’nın hava koşulları herkesin malumu, 45- 50 derecede oruç tutmak bazen insanları strese koyarak asabileştirebiliyor.

Buna Şanlıurfa trafiğini de eklersek, Şanlıurfa da oruç tutmak daha da zorlaşıyor çoğu insan için.

Çünkü birçok caddeler de normal zamanda trafik akışı kilitlenirken, bu iftara yakın saatlerde tam bir çileye dönüşüyor.

Bu konuda daha öncede yazmıştık. Hemen hemen her bölgede trafik sorunu var. ancak bazı bölge ve caddelerde durum tam vahim!

Süleymaniye Caddesi, SSK caddesi, Açıksu caddesi, Eyyübiye, Haleplibahçe vs… bunların çoğunda alternatif yol ve caddeler yok. Her saat başı trafik kilitleniyor.

Artık bu Ramazan ayında da bu caddelerin genişletilmesi mümkün değil, ancak hızlı bir çalışma ile bunların ivedilikle genişletilmesi, alternatif caddelerin oluşturulması, en azından gelecek ramazan ayında rahatlamaya yol açacaktır.

Şanlıurfa çiçeği burnunda bir büyükşehir ve sorunları da beraberinde büyüyen bir şehir, doğal olarak...

Belediyelerin ramazan çadırı, ramazan sokağı gibi aktiviteler düzenlemesi gerekli olabilir ancak ondan daha önemli ve gerekli olan birçok iş var.

Büyükşehir belediyesinin ilçe belediyelerle beraber, trafik, yol ve konut sorununa acilen yönelmesi gerekir. Çarpık kentleşme ve arsa vurgununa ve rantına son verilmesi… yeni imar alanlarının tarım arazilerinden uzak olması, sokakların en az 12 metre, ara caddelerin yoğunluk durumuna göre en az 25-50 metre arası.. Bulvar konumunda ki yollarında en az 100 metreden aşağısına izin verilmemesi gerekir.

Yeni imar alanlarında gecekondulaşmaya yol açan 3 katlı binalara son verip, içerisinde araç park alanı olan en az 6-7 kat imar alanlarına doğru gidilmesi…

Şanlıurfa merkezde birçok kilit noktalarda köprülü kavşaklara ihtiyaç var. Bunların tek tek tespit edilip, günümüz şartlarına uygun kavşakların yapılması da trafiği rahatlatacaktır.

Toplu taşımada çok gerideyiz, hafif raylı sistem, tramvay, metrobüs gibi trafiği rahatlatacak ve insanların toplu taşımayla rahat yolculuk yapmasını sağlayacak projelerin geliştirilmesi ve uygulanması…

Daha önce olduğu gibi İmar birimine konusunda uzman ve dürüst Mimar-İnşaat Mühendisleri- yerine ziraat mühendisleri getirilme-me-li-dir!

Yazarken aklıma gelen acil ihtiyaç ve sorunları yazdığım için şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Şanlıurfa da kongre ve fuar merkezine ihtiyaç var. Acilen bir Kongre ve fuar merkezi olarak kullanılabilecek ulaşımı rahat, park sorunu olmayacak modern bir yer yapılmalı.

 

Bu vesileyle tüm İslam aleminin ve Şanlıurfalı hemşerilerimin ve özellikle okuyucularımın (!) ramazan-ı şeriflerini kutluyorum. Allah kabul etsin dileklerimi sunuyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.