banner2

Yazacağım altı şey hadis mealidir. Gariplik tanınmama, önem verilmeme, fazla benimsememe anlamlarına gelir. Bu altı maddeyi yazıp, anladıklarımı anlatmaya çalışacağım. Allah tesirini halk eylesin. Bizim görevimiz tebliğdir, Tedbirdir, takdir Allah’a aittir. Altı Madde şunlardır.1- İçinde Namaz kılınmayan Camii Gariptir. Camilerin çok olması, şaşalı, çok ziynetli olması kıyamet alametlerindendir. Camiler Allah’ın evleridir. Camilerde Allah’ın emirleri sansürsüz anlatılmalıdır. Çünkü Camiler İman dolum tesisleridir. Camilerin en büyük süsü cemaatidir. 2- Evde Camide asılı bulunan Kur’an-ı kerimin okunmaması da gariptir. Kur’an-ın güzel kılıflarda olması yüklere asılması bir şey ifade etmez. Kur’an okunacak, anlaşılacak, yaşanacak ve anlatılacak.3- Fasıkın kalbinde bulunan Kur’an da gariptir. Fasık açıktan açığa günah işleyen, günahından dönmeyen insan tipidir. Bu maddeden anladığım kalpteki Kur’an hafızlıktır. 4- Saliha bir kadının zalim bir kocada bulunması da gariptir.5- Salih bir erkeğin kötü huylu bir kadınla olması yine gariptir. Bu iki maddeyi müşterek açıklayalım. Feministler, sözde kadın severler kızabilirler kızsınlar. Herkes görevi başındadır.

Öncelikle Dinimizde evlilikte Nikâh şarttır. Nikâhsızlık haramdır. Kanunlarla, söylemlerle, derneklerle, sözleşmelerle kadın erkek eşit olmaz. Yanlış yöntemlerle asrımızda hep suçlu erkektir. Büyük bir ayrımcılıktır. Bu yanlış yöntemle çok Anne, kadın, hunharca katledilmiş, koca cezaevini boylamış, geride gözü yaşlı yetimler bırakmıştır. Fıtrat gereği, kadında, erkekte kusurlu, hatalı olabilir. İkisini kaynaştıracak sevgi, saygı, tahammüldür. Kadın haklarını savunuyorum, kadına şiddeti önlüyorum naraları, nikâhsız hayat sürmek, çocuksuz yaşamak, toplumun temel taşı ailede sorumluluk almamaktır. Can benim istediğimi yaparım anlayışıdır. Kadın Annedir. Şefkat kahramanıdır. İlk öğretmendir. Cennet ayakları altındadır. Dışa değil, içe bağlıdır.

Aklı başında herkes yazıyor. İstanbul sözleşmesi, sözde kadına şiddeti önleme, kadına pozitif ayrımcılıkla sonsuz nafaka verilmesi, aileyi yıkım projesidir. Müslüman topluma uymayan bu yıkım projesine bir an önce son verilmelidir. Bu yıkım projesi çok tahribat yapmış, onarılması yıllar alır. 6- Gerçek bir âlimin cahil, dinlemeyen bir toplum arasında bulunması da gariplerdendir. Gerçek âlim hem öğretmen hem de öğretendir. Gerçek âlim bildiklerini çekinmeden, korkmadan, anlatandır. Kur’an hadimi olmasıyla her türlü bedel ödemeyi göze alandır. Gerçek âlim günah bataklığında yüzen yöneticilerin ayağına gitmez. Menfaat, dünyalık uğruna Dinde taviz vermez. Hak bildiklerini cesurca haykırır. Asrımızda garip, gerçek âlimlere de hasret kaldık. Âlimin susması, isyanların çoğalmasıdır. Gerçek âlimlere selam olsun.

Gerçek âlimler dünya peteklerini iter. Dinin din adamı olur. Din davası için bedel ödeyen çok âlimlerimiz var. Hadis meali sona erdi.  Hadisin sonunda bu sınıfta olanlara kıyamet günü Allah merhamet etmez buyurur. İnsanlık buhran geçiriyor. Müslümanların buhranı, tufanı, isyanı yeri göğü inletiyor. Müslümanların bu hale düşmesinin çok nedenleri vardır. Başta Müslümanlar Kur’an-a, Sünnete sırt çevirmiş. Kapitalizmin pençesinde bocalanıyorlar. Gelinen noktada Müslümanlar helal harama riayet etmiyor. Ahiret inancı zayıflamış, yapılan tüm ibadetler Müslümanı kötülüklerden alı koymuyor. Dünyevileşme Müslümanın iliklerine işlemiş. Kasa, masa, Nisa Müslüman’ın imtihanıdır. Keseler, mideler, kasalar haramla dolu.

Sömürü aracı Banka kapıları rızık kapısı olmuş. Bereket diye bir şey kalmadı. Üretmeden tüketmek moda olmuş. Düzeltmek için yeni partiler kuruluyor. Sen yapamazsın ben yaparım rekabetleri havada uçuşuyor. Düzen fabrikası aynı, gelenler, gidenler hava aldırmasını çok iyi beceriyorlar. Öyle bir düzen ki, zengini zengin fakiri fakir eden bir düzen oluşturulmuş. Bir taraftan zamlar, bir tarafta da Asgari ücret artışı, Memur maaş  zammı, verecekleri  bir çay kaşığı,verilecekler kepçeyle çoktan alınmış bile,güdümlü, sonradan görmeler,siyaset peteklerinden beslenenler her şeyi gül gülistan göstermeye devam ediyor. Buna insan aklı ile oynama denir. Dünya var olduğu müddetçe iyi de kötüde olacaktır. İyi kötü insanlarda var olacak. Kimi insanlar ifsat cenahında yer alacak, kimisi ise ıslah cenahında yer alacak. Bizim cenahımız ıslah cenahındadır. Vesselam…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.