banner2

Her geçen gün insan Ömrün den geçiyor. Dünya insan öğütme makinesi gibidir. Doğanlar, ölenler. Farkında olmadan daha çok gün, gece, ay, yıllar geçirmeye adayız. Diğer Yılları geçirdiğimiz gibi 2018 Yılını da geride bıraktık. Az değil tam üç yüz Altmış beş Gün nasıl geçti. Geçmiş Yıllarda Kurulu düzenler İnsanlığa ne vermişse, 2018 yılında da ayni şeyleri vermiştir. Yılların notunu avam verirse, vereceği not bellidir. Beşeri düzenlerin koruyucuları geçen yıllara not vermeleri kitlelerce pek hoş karşılanmaz. Geçen yılın eksilerini yazmak sayfaları alır. Kısada olsa değinmek istiyorum. 2018 Yılının en büyük olayı, vicdanlarda iz bırakan gazeteci Cemal kaşıkçının kalleşçe, gaddarca, haince, vahşice, katledilmesidir bence. Allah ölümünde hayırlısını versin. Katiller belli halen karla kapatıyorlar. Öyle bir cinayet ki, maktulün cesedi hala bulunamamış, maktulün canlı bedeni baltacılara parçalatmışlar, götürüldüğü yer ise meçhul. Bu cinayet insanlığın yüz karasıdır.

2018 Yılında Ülkemizde sistem değişikliği olmuş, başkan seçilmiş, alışık olmadığımız çok şeyler var, olmaya da devam ediyor. Milletvekili sayısı 600 e çıkmış sorunların çözümünü derseniz, içinden çıkılmaz sorunlarla boğuşuyoruz. Bir ara Rusya ve Amerika ile ipler gerilmiş, netice gel gitmelerle, şu an Rusya dost konumunda, Amerika ile buzlar erimiş olsa da taşlar yerine oturamamış. Tüm olan sıkıntıları halk sağduyu ile karşılamış, dişini sıkmış, ümidini yitirmemiştir. Şu an halk seçimle geçim arasına sıkıştırılmıştır. Geride bıraktığımız yılın siyaset dili iyi notlu değildir. Birleştiricilik yerine ayrıştırıcı dil kullanılmış, fitne tohumlarının filizlenmesine vesile olmuştur. Bu fitne tohumlarının filizlenmesine alet olmuştur. Yıl boyunca başka sorunlar yokmuş gibi, ekip halinde birilerini övgülerle şişirmiş, birilerini de helal haram demeden yermeye devam etmiştir. Ayrıştırıcı şok etkisi de toplum fertlerinde devam ediyor.

2018 Yılında Ülkemizde 394 kadın katledilmiş, resmi veriler basında yayınlanıyor. Tablo büyük bir cinayettir vahşettir. Yüreklerde ur bırakmaktır. Kim düzeltecek? Belli değil. Aile yuvaları büyük darbe almış almaya devam ediyor. Hep şikâyetler, kim düzeltecek? Aranıyor. Bu eğitim Programı ile gençlik, aşırı derecede dünyevileşmiş, gerçek önlemler alınmazsa geleceğimize ümitle bakmak hayaldir. Ekonomik krizle dolar 7000 TL ye kadar yükseldi, bir proje gibi bazen iniyor bazen düşüyor. Şimdi 5.300 TL seviyesinde, Enflasyon % 23 enflasyonu önce yüzde %50  %100 zam yapanlar sonra % 10 düşürenler düşürecekmiş. Asgari ücretle emeklilere verilen zamla cepleri dolacakmış, manşetler böyle atılıyor. Yanlı basın, bankaların kar oranlarını manşete taşımaya doymuyor. Sanki ülke kalkınmasında devrim olmuş. 2019 Bütçesinde 65 Milyar TL yatırıma ayrılmış, 117 Milyar ise faize ayrılmış, ne büyük kalkınma, atılım.

Terör cinayetleri yürek dağlamaya devam ediyor. Yetkililerce Her gün etkisiz hale getirdik deniyor. Ucu açık terör ne zaman bitecek? Harap, talan edilen komşu, kardeş Suriye kurtlar, kartallarca bölüşülmeyi bekliyor. Yanlış hesap Bağdat’tan döner. Suriye konusunda başa dönülmüş, Fırat suları cesetlerle dolduktan sonra, Amerika Suriye’den çekilecekmiş, ben inanmıyorum, idarecilerimiz temkinli yaklaşıyor. Geçen yılın en büyük eksiklikleri adaletsizlik, adil olmayan paylaşımdır. Düzeltecekleri dört gözle bekliyoruz. Bir Yılı geride bırakırken, Devletçe Noel’i de kutladık, Hocalarımız yılbaşını kutlamak haramdır, yılbaşı bileti almak, yarışa katılmak haramdır avazı çıktığı kadar haykırdılar. Ancak nafile, devlet destekli Ocak ayının birinci gününü tatil bile etmişiz.

Haram işleyen sarhoş kafalıları güvenlik güçlerimiz eve kadar götürdüler. Hatta bir hocamız İnancı gereği bu Hıristiyan âdetini yasaklayın demiş, kulaklar sağır. Her İnanç gurubu inanç gününü kutlayabilir. İtirazımız Müslümanlar niçin bu geceyi kutlar, alet olur. Dinimizde İnsan sabahleyin Müslüman kalkar, kâfir olarak yatar diye ikazlar var. Mevlam İnananları muhafaza eylesin. Yok, mu hiç iyi şeyler hep olumsuzları yazıyoruz. Toplumda bir tarafta ifsat var, bir tarafta ise Islah. İfsat yıkım olduğu için kolaydır. Islah ise çok zordur. Islah için çalışanlara Rabbim yardım eylesin. Sayılarını artırsın. 2018 Yılını sıkıntılı bir şekilde geride bıraktık. Gözyaşı, adaletsizlik, fakirlik, açlık, zulüm, ölüm, işsizlik, sömürü, işgal, çözümsüzlük, 2018 Yılının karnesine negatif geçen eylemlerdir. Çare Dini düzen olarak benimsemek, oluşu için emek sarf etmektir. Gerisi kalu kildir. Vesselam…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.