banner2


Koca bir Yılı geride bıraktık. Her geçen gün ömrümüzden geçiyor. 365 Gün az bir şey değil. Bu süre içerisinde hayat yolculuğumuzda sevap var, günah var, Mevla bizi sevap işleyenlerden eylesin. İslam beldeleri ve Ülkemiz Yıllardır bazı sıkıntılar çekiyor. Hani beterin beteri var derler ya biz Ülke olarak ne kadar şükür etsek azdır. Ülkemizi de diğer Ülkelere benzetmeye çalışıyorlar, birlik beraberlik ve Sayın başkan sayesinde umdukları kursaklarında kalıyor. Geçen Yıl içinde siyaset dili çok sert, hissi geçti diyebilirim. Yöneticilerimiz, siyasetçilerimiz 2019 Yılında aynı dili kullanmamalarını diliyorum. Seksen Milyonluk Ülkemizde delisi de velisi de olabilir. Farklılıkları zenginlik kabul edilmeli ki, tam birlik sağlansın. 
Huzurlu ülkemize rağmen, Hıristiyan âdeti olan yılbaşını kutlamak, Yılbaşının tatil olması, yılbaşında işlenen haramlar İslam ülkesi olan İnsanımıza yakışmıyor. Yılbaşı gecesi, su gibi içilen içkiler iffetsiz Nümayişler, karma eğlenceler, ikramiye biletlerinin satışı, teşvik edilmesi Müslümanlar için günahtan başka bir şey değildir. Her İnanç sahibi kendi dini veya dünyevi günlerini kutlayabilir. Ancak Müslüman bir ülke, halkı Müslüman olanların kutlaması, önem vermesi, bu âdeti olanlardan daha çılgınca kutlaması Ülkemize yakışmayan hareketlerdir. Bu gecede Ülkemizin iftiharı güvenlik güçlerimiz seferber edilmiş, sarhoş olanları evlerine kadar bile götürmüşlerdir. Bu tablo bir vatandaş olarak kanıma dokunuyor. Seçkin hocalarımız her ne kadar yılbaşı, biletini almak, yılbaşını kutlamak haramdır deseler de artık yöneticilerimiz bu çirkefliğin olmaması için ciddi önlem almalılar. 
2018 Yılının en büyük skandalı gazeteci Cemal Kaşıkçının haince katledilmesidir. Suudi baltacılar adamı konsoloslukta doğradılar. Maktulü yok ettiler. Halen adamın cesedi bile yok, bundan daha büyük vahşet, gaddarlık yoktur.  Allah Rahmet eylesin. Geçirdiğimiz yılda Ülkemizde her şey yolunda iken, birden döviz fırtınası koptu. Dolar yedi bin lirayı buldu, şimdi 5.300 civarında sanki bir proje bir iniyor bir yükseliyor. Fırsatçılar her şeye zam yaptılar. Ülke olarak halen sıkıntılarını çekiyoruz. Fırsattan istifade yüzde yüz zam yapanlar şimdi yüzde on düşüş kampanyası başlatmışlar. Gerçek dışı bir ticaret anlayışıdır. Kim bizi bu hale getirdi sorusunu sormak hakkımızken, İç ve dış düşmanları tanımak, onlara bel bağlamamakta asli görevimizdir. Şu an paramız dolar, beğenmediğimiz Suudi Riyalı karşısında yüzde en az otuz düşüktür. Enflasyon % 23 civarında verilen maaş zamları kimseyi tatmin etmiyor. Hayat şartları çok zordur. Emekli memur zekâta muhtaç olmuştur. İnşaat sektörü can çekişiyor. Adil paylaşım olmadığı için zengin daha da zengin olmuş, fakir ise daha da fakirleşmiştir. 
2018 Yılında yeni bir sistemle tanıştık. Başkanlık sistemi taşlar halen yerine oturmamış, zamanla düzelir İnşa Allah. Başkanlık sistemi ile Milletvekili sayısı da 600 olmuş, ülkenin kangren olan sorunlarını çözmek için seçilenlerden çözümler bekliyoruz. Seçilmeden önce seçilenler bize sizden biriyim, hizmet için sizden oy istiyorum demişlerdi. Biz görevimizi yaptık şimdi sıra seçtiklerimizde. Komşumuz, kardeşlerimiz Suriye’nin durumu Ülkemiz için büyük sorun. Yöneticilerimiz her türlü gayreti gösteriyorlar. Bir kere kutsal mekân Suriye’yi elin gavuru işgal etmiş, sömürmüş, öldürmüş, üsler kurmuş, mazlum halkı göçe zorlamış. Delinin biri kuyuya bir taş atar işin yoksa uğraş. 
Amerika Suriye’den çekiliyorum demiş, ben inanmıyorum. Fırat suları cesetle doldurulduktan sonra inanırım. Gavurun bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı var. Din kardeşlerimizin bu zalimlerin şerrinden bir an önce kurtulması arzumuz ve duamızdır. Basından edindiğim bilgiye göre 2018 Yılında 395 kadın cinayete kurban gitmiş, dile kolay bunlar Anne bunlar aile yuvasının temel taşları, bu tablo bir insanlık katliamıdır. Gaddarlık ve barbarlıktır. İdarecilerimiz, siyasetçilerimiz bu çirkef tabloya el atmalı gerçekli çözümler bulmalıdırlar. Boşanmalarla aile yuvaları yıkılıyor. Gençlik sanal âlem kurbanı, faiz, zina, bina, zam furyası başını almış gidiyor gidişat hayra alamet değil. Çözümler beklemek hakkımızdır. Temennimiz 2019 Yılında muzdarip olduklarımızın olmamasıdır. İnsanlık adalet istiyor, eşit paylaşım istiyor. Aş, iş istiyor. Can, mal güvenliği istiyor. Huzur istiyor. 2019 Yılının Müreffeh bir yıl olması dileklerimle… Selamla kalın selamette kalın.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.