banner2
15 Temmuz'u sadece Fetö tarafından yapılan bir darbe girişimi olarak görmek saf dillilik olur. Fetö sözde bir cemaat değil miydi? Paralel bir devletin yanında aslında Paralel bir Din yada Dinler getirme çalışmasıydı.  
 
Devletin her kademesine yerleştirilmiş özel eğitimli üst düzey bürokratları ile paralel devlet'in yanında Paralel Dinler kurmak için yoğun bir çalışma içine girdiler. Devlet'in en stratejik kurumlarını ele geçirip, milli yerli ve dini olan ne kadar yapı varsa dejenere etmek, sulandırma, itibarsızlaştırmak için her türlü oyunu oynadı.
 
Türkiye, İngiliz ve ABD'nin mandalığından kurtulmanın ve ayağındaki prangalardan kurtulmak ve kendi kararlarını kendisinin verdiği tam bağımsız bir ülke olmanın zamanının geldiğini düşündü ve uygulamaya başladı. 1071 ve 1453'ün acısını hiç unutmayan global güçler 46 yıldır çok özel yetiştirdikleri PİÇlerini devreye sokuyordu.
 
15 Temmuz Darbe/İşgal girişimi üzerinde çok iyi çalışılmış ve çok iyi hazırlanmış Global bir saldırıydı.  Gecikmiş bir intikamın alınması için yapılan bir saldırıydı. Yüz yıldır sömürdükleri bir ülke ellerinden gitmek üzereydi. Artık emirlerine amade bir Türkiye yerine, milli ve yerli olan her şeye destek veren,  İslam coğrafyasını kana bulayanlara karşı mazlumun ve haklının yanında duran, güçlünün karşısında dik duran bir Türkiye var.
 
 Türkiye'de Fetö eliyle giriştikleri darbe kalkışması ellerinde patlayınca uluslararası arenada terörle mücadele ediyorum deyip İslam ile Müslümanlarla ile mücadele etiler . Eline silah bile almayan Mısır'daki İhvan hareketini terörist ilan edip kendi kurdukları Daeş ile aynı kefeye koydular. 
 
Buna paralel olarak içerde bir kısım Cemaat, Tarikat ve STK lar da Siyaset ve Ticareti mesken edinerek onların ekmeğine yağ sürdüler.  Allah'a kul olmayı bırakıp kula kul olan insanlar yetişmeye başladı.  Ciddi şekilde desteklenen bir çok kuruluş maalesef asli görevi gençlere Dini milli ve Ahlaki değerleri öğretmek için kurulurken sadece selfie çeken siyaseten sıçrama tahtası olarak görmeye başladılar.
 
Birçok sözüm ona STK Tören ve organizasyon müdürlüğü gibi çalışıp, Bürokratları karşılama ve uğurlama kıtası haline geldi. Yerelde ve Genelde siyasetin en dibine kadar girip hiç de görevi olmadığı halde bir çok konuda her şeye tuz biber oldular. Bir STK nın bu kadar politize olması asli görevini yapamaz duruma gelindiğinin somut göstergesidir. 
 
Düşünce kuruluşlarımızın nitelik olarak az olması ve yeterince strateji üretememesi ve çok aşırı politize olması hem memlekete hem de ülkeye hiçbir şey kazandırmamıştır. Herkesin ve her kesimin elini başının arasına alıp düşünmesi lazım. Zaman hızla akıp gidiyor. Tarikat, Cemaat ve STK lar asla bir birinin alternatifi değildir. Tam tersi bir birini tamamlayan bir vücudun azaları gibidir. Zaten Global sadırı yapanlar da birlikteliği engelleme çalışmasıdır.
 
Bu yanlışları sıralarken umutsuzluğa kapılmamak lazım bu kadar olumsuzluklara karşı çok olumlu çalışmalar da vardır ve bizi umutlandırmaktadır. Birçok Medresede ilim tahsil eden, milli ve manevi değerlerine bağlı Allah'a kul olmayı özümsemiş ,Devlet, Millet ve Ümmet bilinci ile yetişen geçlerimiz var. Ülkenin derdi ile dertlenen; Eğitim, sağlık dini ilimler,iç ve dış politikada strateji geliştiren bazı STK ların olması umudumuzu artırmaktadır.
 
Cemaatlerin, ve Tarikatların biri birini dışlaması ötekileştirmesi ne ülkeye ne de Müslümanlara faydası olacaktır.Hüsnü zan ile biri birimize yaklaşmalı varsa yanlışlarımızı düşük ses tonu ancak güçlü sözlerle uyarmalı ikna yolları aranmalıdır. Vakıf, Dernek, Cemaat  ve Tarikatların başında olanlar unutmamalıdır ki; Bu görevler birer emanettir korunup muhafazası çok ama çok önemlidir. Geçlerimizi Kula kul olmayan Allah' a kul olan, araştıran,sorgulayan Kur'an ve sünnet ışığında yolunu bulan, ilim ve irfan ehli insanlar yetiştirme gayreti içinde olmak gerekmez mi ?
 
Her alanda beyin fırtınası yapan strateji geliştiren ülke politikalarına katkı sunan düşünce kuruluşları acilen oluşturulmalı ve buna katkı sunacak Akademisyenlere her türlü destek verilmelidir. Gücümüzün farkında olalım önümüz açık istiklal ve istikbal sloganik bir söylemden çıkarılarak eyleme dönüştürülmelidir. 
Selam ve dua ile 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.