banner2

       12 Haziran seçimlerine iki ay, listelerin açıklanmasına ise günler kaldı. Bu arada nefesler tutulmuş gibi. Herkes heyecanla 11 Nisanı beklemekte ve açıklanacak listede (özellikle Ak parti de) kimlerin olacağını merak etmektedir. Şahsen bende merak edenler arasında olduğumu söyleyebilirim.

       Malumunuz Şanlıurfa da, aday adaylık için müracaat edenlerin sayısı ülkede rekor düzeyde oldu. Temayül yoklaması formalite de olsa yapıldı, geçti. Ardından mülakatlar oldu. Adayların tümü Ak parti merkezi tarafından oluşturulan komisyonlara çağrıldı ve kendilerinden sorular soruldu. Kimin ne kadar başarıyla kendini ifade ettiğini bilemeyiz ancak; çoğunun bu mülakatta sınavı geçemediğini tahmin etmek zor değil.

       İlk elemelerde 350 kişilik listenin 30–40 veya 24 kişiye indirildiği gelen haberler arasında. Her zaman olduğu gibi her aday adayı kendisinin ilk 30 veya 40 kişinin kaldığı listede olduğunu söylüyor. Kimin kaldığını zaman gösterecek. Çünkü şu anda tahminler, dedikodular, yalanlar, bilgi kirliliği havada uçuşuyor!

       Biz daha önce bu köşede bu konularda birkaç yazı kaleme almıştık. İnşaAllah sesimizi duyan olmuştur. Ak partiye hitaben uyarı ve tavsiyelerimizde kısaca şunları söylemiştik: halkın taleplerinin dikkate alınmasını, 2–3–4 dönemdir mecliste olanların tekrar listeye alınmamasını-hatta mevcut vekillerin hiç birisini- Urfa halkının istemediğini, mecliste sadece parmak kaldırıp indirenlerin değil, başarılara imza atanların, çözüm üretenlerin,  halkın -haklı- taleplerine kulak verenlerin…

       İsmi sadece ihale ile anılanların, halk arasında zorbalıkla tanınanların, hep aynı aileden, aynı soy isimlerden olanların biraz dinlenmesi gerektiğini söylemiştik. Bunun yanı sıra; ismi temiz, sicili temiz, yöneticilik vasfına sahip, yeni yüzler, yeni ailelerden, feodaliteden uzak, mütevazi, kendi halinde yaşayan aşiretlerden, sevilen –sayılan adaylar demiştik. Biz diyeceğimizi, dememiz gerekenleri dedik. Sabredelim bakalım, 11 Nisanda neler olacak. Listeden ne çıkacak.

      Şurası değişmez bir gerçek ki; hiçbir toplumda tüm insanları memnun etmek, mümkün değildir. Çünkü 350 küsur aday adayının olduğu bir yerde 12 kişi listeye girecektir. Kim listeye girerse girsin; girmeyenlerden bazıları mutlaka kızacak, küsecektir. Bu işin doğasında, tabiatında vardır. Bir yerde menfaat varsa, orada aynı zamanda yalan, dolan, entrikalar, hileler, kirlilik ve çeşitli ayak oyunları kaçınılmazdır.

      11 Nisan Urfa’nın Fransa’nın işgalinden kurtuluş günüdür. Şanlıurfa da o gün düşman işgalinden kurtulma kutlaması yapılırken; aynı gün Ak partiden halkın çoğunluğunu memnun edecek bir listenin çıkması demek; Urfa halkı için iki bayram kutlaması demektir. Yani iyi bir liste çıkarsa sanırım Urfa halkı o gün iki bayramı bir arada yaşayacak ve kutlayacaktır.

      Yalnız hayal kırıklığına uğramamak için, aksi bir liste olasılığına da hazırlıklı olmak gerekir ki; ben öyle bir şey olacağını tahmin etmiyorum ancak yinede her ihtimale karşı hazırlıklı olmak gerekir diye uyarmak istiyorum.

       Umarım 11 Nisan günü halkın iki bayramı bir arada yaşama sevinci ve hevesi kursağında kalmaz. inşAllah bu meraklı bekleyişler ve umutlar hüsranla sonuçlanmaz.

      Bu münasebetle Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılını kutlar, Yüce Allah’tan aziz milletimize bir daha böyle savaşların yaşanmamasını niyaz ederken; gerek Urfa’nın kurtuluşunda, gerekse farklı zaman ve mekânlarda Allah rızası için, iman, İslam, din, namus ve vatan uğruna şehit olarak can verenlere saygıyla selam ederim. Selam ve dua kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.