banner2

Ülkemizde ne kadar günler kurtlanırsa çoğunun batı ve batıl endeksli olduğuna inanırım. Kutlanan günlere bakarsanız çok nefis, emde asude isimler konarak kutlanan günler keşke gerçek olsa.
Dünyada cazip, cincıklı günler kutlansa da, Emperyalist güçler doymuyor ki, dünyada barış olsun. Fitne tohumlarının ekildiği toplumlar da ne huzur ne barış olur. Barış sulh demektir. Haklıda olsa, toplum yararına, insanlık adına bazı haklardan feragat etme sanatıdır barış.
Barışta ben değil, biz varız anlayışı hakim. Kan seviciler barış yerine savaşı seçmişler. bugün hangi devlet başka bir devletle barışık. Barışık yerine karışıktır. Ülkeler işgal edilecek (Irak, Suriye Vs.) Milyonlarca insan toprağa gömülecek, geride dul, yetim, sakatlar bırakılacak, kendi vatanlarından göçe zorlanacak, açlıkla baş başa bırakılacak, bu katillerden hesap sorulmayacak, halen demokrasi, insan hakları davulları çalınacak sizde Dünya Barış gününden dem vuracaksınız. gerçek barış Mekke Fethi, Taif Fethi ve Medine'ye hicrettir.
Egolarını tatmin, Saltanatlarını idame etme uğruna meddahlar kiralayanlar, silah satışlarını yapmak için savaş çıkaranlar, can güvenlikleri için ordularla korunanlar Barıştan bahsedemezler. barışın olduğu yerde adalet vardır. Adil paylaşım vardır. Can, mal, Namus emniyeti, nesli koruma inanç hurriyeti, haksızı eleştirme vardır. Barışın olduğu yerde, yetim, gözü yaşlı, vatan hasreti, Canını kurtarmak için Denizlerde boğulma, yokluk, yolsuzluk, adaletsizlik yoktur. Barış denilince ben müferreh bir Dünya tasavvur ediyorum. Barışın olduğu yerde diline, dinine, kimliğine bakılmaksızın insana değer verme vardır. Fırsat ele geçince kendilerine, yandaşlarına kepçeyle, garip gurabaya kaşıkla dağıtanlardan da barış beklenmez. parolamız Barış olacaksa yeryüzünde bir damla kan akmasın aç sefil insan kalmasın gavurda olsa öz yurdundan göçe tabi tutulmasın Dünya çok geniş olduğu halde kimseye dar edil mesin zulümlerin devamı için Cezaevleri dolmasın boş kalsın. İnsan değeri her şeyin üstünde olsun. Böylesi bir dünyada barış hakim olsun. Devletler birbirinin hasmi degil, köprüleri olsun. Kenari Diclede bir kurt koyunu kapsa, sorumlusu yöneticiler olsun. Dünyada her insanın doyabileceği, gezebileceği, yaşayabileceği varken, yeter ki elinden alınmasın. Barış içinde yaşanacak bir Dünya tasavvurumdur. Barış için bazıları arabayla, uçakla, gidip yangını sön dürmeye koşuyorsa ben yaya koşarım. Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.