banner2

Türkiye’ye her alanda çağ atlatan Recep Tayyip Erdoğan ilk kez halkın oyları ile seçilen Cumhurbaşkanlığına aday oldu ve ilk turda “tüm ittifaklara” rağmen yüzde 52 oyla köşke çıktı.

 

11 Haziran 2010 yılında köşemde “Geleceğin Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu” başlıklı makalemde çiçeği burnunda başbakanın siyasete parlayan yıldız olduğunu ve yazının sonunda “Türkiye normal süreç yaşarsa Erdoğan'dan sonra AK Parti lideri ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'dur” diyerek bitirmiştim.

 

Başbakan Davutoğlu 62. Hükümeti kurarak resmen Başbakan oldu. Önceki hükümetlerde bakanlıklar yapan, Şanlıurfa’da son dönem vekil seçilen “Bakan Faruk Çelik”, Davutoğlu hükümetinde yerinde kalarak bakanlık görevini sürdürecek.

 

Başbakan Erdoğan Türkiye’ye çağ atlatırken, Şanlıurfa “kabuğunu” Faruk Çelik’le kırmaya başladı.

 

Yeni Türkiye kapılarını Erdoğan’la resmen açarken, Yeni Şanlıurfa 2011’de kabuklarını kırmış, 2014 Mart ayında ise yeni kapılarını sonuna kadar açtı.

 

Urfa adına Bakan Çelik’in yeniden kabinede yer alması “Urfa’nın büyük potansiyelinin” yönetilmesi için bir bakanlığın verilmesi gerektiğini Ankara’nın da bilmesidir.

 

Bakan Faruk Çelik, gelecek seçimde AK Partinin tüzüğündeki  “3 dönem” engeline takılacağından siyasette mola vermesi gerekiyor.

 

Güçlü Türkiye’ye oyları ile güç veren Şanlıurfa’ya her dönem bakanlık verilmesi “gerekli siyasi bir adım”dır.

 

Şanlıurfa stratejik, coğrafik ve siyasi olarak çok önemli bir ildir. Bunun farkında olan hükümetler elbette Urfa’ya her anlamda destek vermeleri gerekir.

 

Bakanıyla, vekilleriyle, başkanıyla el birliği yapılarak Şanlıurfa hak ettiği noktaya gelecek. Yeni dönem ülkemize hayırlı olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.