banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

YGM’den Obeziteye Hayır Semineri


Seminere katılanlara sağlıklı yaşam konusunda neler yapılabileceği ve stres altında bulunan aileler ve özellikle çocuklarını bekleyen obezite tehdidine karşı neler yapılabileceği konusunda bilgi verildi.
Obezite de hareketsiz yaşam tarzına, fiziksel hareketsizliğe bağlı olarak ortaya çıkan günümüzü tehdit eden ciddi bir sorundur. Son yıllarda obezitenin Türkiye’de büyük artış göstermesi ve vatandaşların kilo kontrolü için de aile hekimlerinin kapısını çalması sorunun ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne sermektedir. Bilgisayar başında geçirilen uzun zamanlara ve yeme-içme alışkanlığına bağlı olarak ortaya çıkan hareketsiz yaşam obeziteyi ciddi bir şekilde tetiklemektedir. Obezitenin yan etkisine bağlı olarak kalp damar rahatsızlıkları ortaya çıkmaktadır. Çocuklarımızı bekleyen bu tehlikelere karşı uyarmak amacı ile yapılan bilgi amaçlı bu seminere ailelerimiz büyük ilgi gösterdi.
Diyetisyen Ayşenur ÖZGELİŞ:”Türkiye’de ciddi bir sağlık sorunu haline gelen, birçok sağlık kuruluşunca da mücadele edilen obezite, yanlış beslenme, hareketsiz yaşam, internet başında çokça zaman geçirme vs. nedenlere bağlı olarak günümüzde tehdit edici olarak karşımıza çıkmaktadır. Çocuklarını obeziteden korumak isteyen anneler artık çaresiz değil. Beslenme konusunda yapılacak düzenli değişiklikler ile anneler artık çocuklarını sağlıklı büyütebilecekler. Kışın dikkat edilen kilo kontrolüne yazın da dikkat edilmelidir”. Dedi.
Yenişehir Gençlik Merkezi Abdullah CANBEYLİ ise: ”Obezite gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin ciddi sorunları arasında yer almaktadır. Alanında uzman Diyetisyen Özgeliş obezite ile ilgili üyelerimize gerekli bilgi vererek anlamlı bir seminere imza attık. Sağlıklı bir yaşam konusunda neler yapılması gerektiği ve nasıl bir yaşam tarzı benimsenmesi gerektiği hakkında bilgi verildi.” Diye konuştu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Ertuğrul YILDIZ ‘ da  :”Yenişehir Gençlik Merkezimiz yaptığı çalışmalarla her zaman başarıyı yakalamıştır. Günümüzün belli başlı sorunu olan bu konuyu irdelemeleri yerinde bir karar. Yenişehir Gençlik Merkezimizin üye ve gönüllülerine düzenlediği bu çalışma önemli bir etkinlik.” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.