banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Yeşil zeytin satarak 2 aileye bakıyor

BATMAN - Batman’da kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan ve farklı şekillerde tüketilebilen sofralık yeşil zeytin satarak kendi ve oğlunun ailesine bakan Çollu Çoltu (61), sattığı zeytinleri özellikle Mardin’in Zınar köyü ve Mersin’den getiriyor.

10 yıldır Ulucami sokağında yeşil zeytin sattığını ifade eden Çoltu,  zeytinin kilo fiyatının 4-5 TL arasında olduğunu ve günde 500-800 kilogram sattığını söyledi.

Çoltu, “Batmanlılar yeşil zeytini seviyor. Zeytinlerimizin yüzde 90’ını Mardin’in Zınar (Cevizpınar) köyünden, yüzde 10’nu ise Mersin ve çeşitli illerden getirip Batman’da satıyorum. Kilosunu çeşidine göre 4 ile 5 TL arasında satıyorum. Ayrıca yüzde 100 doğal olarak su ve tuzdan yaptığımız el kırması dediğimiz zeytinleri de biz yapıp, satıyoruz.” şeklinde konuştu.

Zeytinden anlamayanların da zeytin sattığını ifade eden Çoltu, “Bu işten anlamayan bazı kişiler, zeytinleri alıp sadece satmayı düşünüyor. Zeytinde bazı cinsler vardır, yaparken bozulur. O yüzden birçok kişiye bozulan zeytinleri satıyorlar. Bu zeytinler el kırması için suya koyulduğu zaman bakıyorsunuz hamurlaşıp çöpe atılıyor.  Bu tür zeytinden anlamayan kişiler, çok iyi olmayan sofralık zeytinleri Batman’a getirip satıyorlar. Batman halkı bilmediği için zeytinden anlamayan kişiler tarafından kendilerine çöpe atılacak zeytinler veriliyor.” diyerek vatandaşları uyardı. (Veysi Rüzgar-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.