banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Viranşehir’de 470 kişiye aile eğitimi verildi

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Viranşehir’de 470 kişiye Aile Eğitim programı verildi.
Viranşehir’de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından verilen aile eğitimi programı sona erdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürüttüğü “ Aile Eğitim Programı” kapsamında Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Viranşehir’de 470 kişiye Aile Eğitim programı verildi. Yaklaşık 10 gün süren program aile iletişim alanında farklı konularda eğitim verdi.
Ailenin kişiyi topluma hazırlayan bir okul olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, ailelerin yaşam kalitelerini arttırmak ve toplumda sağlıklı ailelerin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla geliştirilen Aile Eğitim programı Viranşehir’de 470 kişiye eğitim verildiğini söyledi.
Müdür Demirkol, “Program yaklaşık 10 gün sürdü. Her gün farklı bir konuda eğitim verildi. Aile eğitimi ve iletişim başlığı altında yer alan 4 modül anlatıldı. Bu dört modül nedir,“Aile Eğitim ve İletişimi, Hayatın İlk Çeyreği, Etkililik ve Aile Hayatı, Aile Yaşam Becerileri, Okul ve Ailedir” dedi.
Demirkol, Gönül Elçileri projesinin ilk basamağı olan Koruyucu Aile Modeli ile ikinci basamağı olan Kadınlar İkinci Bir Şansı Hak Ediyor, başlığı altında kadınlar için mesleki eğitime yönlendirme çalışmaları ile ilgili sunumların yapıldığını söyledi.
Demirkol,”Eğitim ailede başlar, ilkesinden hareketle hazırlanan aile eğitim programı, bilgi çağının gereklerine uygun olarak ailelerin yaşam kalitesini arttırmalarına dönük bir adımdır. Koruyucu ve önleyici bir sosyal politika olarak önem kazanan Aile Eğitim Programı, bilimsel bilgi desteği ile bütünlüğünü sağlamayı ve aile mutluluğunu arttırmayı hedefleyen önemli bir eğitim hizmetidir” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.