banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

VİRANŞEHİR ÇADIRKENTTE KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ


Viranşehir AFAD konaklama tesislerinde kutlu doğum haftası çerçevesinde çadırkent yönetimi tarafından kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Kaymakamımız Sayın Muhammed Lütfi Kotan, Viranşehir Müftüsü Abdülrakip Arslan ve çadırkent merkez yönetici yardımcılar katıldı.

Çadırkentte düzenlenen kutlu doğum etkinliğine çadırkent çalışanları ve çadırkent sakinleri katıldı. Yaklaşık 10.000 kişinin katıldığı etkinlikler de peygamber efendimiz Hz.Muhammed(S.A.S) çeşitli etkinlik ve salavatlarla anıldı. Türkçe Arapça ve Kürtçe ilahilerin seslendirildiği programda küçükler sergiledikleri gösterilerle izleyenlerin beğenisini kazandı.

Programda bir konuşma yapan kamp imamı Mustafa Aksoy peygamber efendimizin hayatından ibretlik kesitler paylaştı. Özellikle Peygamber Efendimizin Medine’ye hicretinden sonra muhacir ve ensar kardeşliğine vurgu yapan Aksoy, Türkiye’nin ensar olma vazifesi yerine getirmeye çalıştığını ifade etti.

Suriyeliler adına bir konuşma yapan Suriyeli İmam Mustafa Cafer kutlu doğum etkinliğinde emeği olanlara teşekkür etti. Suriye ile Türkiye’nin hem komşu hem de din kardeşi olduklarını ifade eden Cafer, Suriye’nin her yerinde Osmanlı’nın izleri bulunduğunu kaydetti. Savaşın başından itibaren Türkiye’nin hükümet ve millet olarak Suriyeli sığınmacılara kucak açtıklarını belirten Cafer Suriye halkı Türkiye’ye her zaman minnettar kalacağını ve gelecek nesillerin bu yardımları unutmayacağını ifade etti. Viranşehir Konaklama Tesisi merkez yönetici Kaymakamımız Sayın Muhammed Lütfi Kotan’a teşekkür eden Cafer: “Kaymakam ve çadırkentin yönetici yardımcıları her zaman yanımızda durdular. Bizimle istişare ederek yapılan faaliyetlerde görüş ve önerilerimizi de önemsediler. Başta Kaymakam ve çadırkent yardımcıları olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Kutlu doğum programına katılan çocuklara çeşitli hediyeler dağıtılmasının ardından program sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.