banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Diyarbakır Şırnak Gaziantep Adıyaman

Urfa'daki Uyuşturucu bağımlılığı TBMM'ye taşındı

 HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim AYHAN İçişleri Bakanı Sayın Efkan ALA tarafından yanıtlanmasını istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi. 

İşte İbrahim Ayhan'ın o Önergesi:

Kamuoyu ve basında yer alan haberlere göre Şanlıurfa'da, uyuşturucu ve madde bağımlılığı oranlarında, özellikle 18 yaş altı çocuklarda ciddi artışlar yaşandığı gözlenmektedir.
Madde kullanımı ve bunun bağımlılığa dönmesi halinde; artık sorun, yalnızca bireyin sorunu olmaktan çıkmakta ve başta ailesi olmak üzere diğer yakın çevresi ve toplumu yasal, sosyal, ekonomik ve kültürel olarak derinden etkilemektedir. Bu sebeple durum resmi-sivil bütün toplumun sorunu olarak algılanmalıdır. Madde kullanımının ve bağımlılığının azaltılması madde kullanmak açısından riskler taşıyan gençlerin ve kişilik özelliklerinin, aile yapılarının, toplumsal koşullarının, kültürlerinin ve karşılaştıkları sorunları çözme modellerinin iyi bilinmesine bağlıdır. Bu soruna yönelik önleme ve rehabilitasyon merkezlerinin hızla açılması ve işlev görmesi zorunludur. Klinik tedaviden sonra topluma katılan bireylerin tekrar sağlığına kavuşması bu merkezler aracılığı ile olacaktır.
Geleceğimiz olan çocuklarımızın bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını yok eden, toplumsal travmalara yol açan uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile etkili bir mücadele için arz, talep ve tedavi alanlarında çalışan kurum ve kuruluşların eş zamanlı hareket ederek; koruyucu, önleyici, tedavi ve rehabilite edici çalışmaları bütünlüklü ve disiplinli bir yapıda ele alması gerekmektedir.
Bu bağlamda;
1. Şanlıurfa'da tespit edilen uyuşturucu ve madde bağımlısı kişi sayısı kaçtır?
2. Bunlardan kaçı 18 yaş altı çocuklardır?
3. İlimiz Şanlıurfa’da son beş yılda uyuşturucu ve madde bağımlısı artış oranları kaçtır? 18 yaş altı çocuklar ve erişkinlerde dağılım oranı nasıldır?
4. İlimiz Şanlıurfa'da tespit edilen uyuşturucu ve madde bağımlısı kişilerden kaçı, nerede, nasıl tedavi edilmiştir?
5. Şanlıurfa'da uyuşturuşu ve madde bağımlısı tedavi (AMETAM) merkezi mevcut mudur? Değilse açılması konusunda herhangi bir planlamanız var mıdır?
6. Önleyici hizmetler kapsamında, özellikle çocukların maddeye ulaşımı ile ilgili ek önlemler almayı planlıyor musunuz? Bu önlemler nelerdir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.