banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Candeias

Urfa'daki Kadınlardan Özgecan protestosu

Eyyübiye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Komisyonu tarafından organize edilen protesto gösterisine çeşitli STK temsilcileri de destek verdi.

Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanan ve kadın cinayetlerine yönelik çeşitli protesto sloganları atan STK temsilcileri adına bir basın bildirisi okuyan Eyyübiye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Komisyonu Başkanı Semra Ilık yaptığı açıklamada; Öncelikle vahşi bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan'a Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Bu acıyı içimizde hissettiğimizi belirtmek istiyoruz. Birkaç saniye düşünün ki bir kızınız var; Gözünüz gibi baktığınız ve gözünüzden sakındığınız kızınız. Gözünüzden sakındığınız, üniversiteye gönderdiğiniz kızınızı bir gün katledip, cesedini yakıp dereye atıyorlar" diyerek 15 Şubat 2015 tarihinde Tarsus'tan çıkıp Mersin'deki evine giderken öldürülen Özgecan Aslan başına gelenlerin yarın toplumda herhangi bir vatandaşın da başına gelebileceğini dile getirdi.
Semra Ilık konuşmasına devamla dünyada nefret söylemi ve eylemlerinin arttığına dikkat çekerek özellikle kadına ve çocuklara yönelik cinayetlere karşı yetkililerin idam dahil önleyici bir çok tedbiri devreye koyması gerektiğini dile getirdi. Basın açıklamasının ardından söz alan diğer STK temsilcileri de kadına ve çocuklara yönelik şiddet eylemlerini kınadıklarını dile getirerek daha caydırıcı önlemlerin alınmasını istedi. Açıklamaların ardından grup sessizce dağıldı.

İshak Polat /GAPGündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.