banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Urfa’da yağışlar yeniden başladı, Bakın kaç gün devam edecek?

HABER MERKEZİ / Güne yağmurla başlayan Şanlıurfa’da vatandaşlar hazırlıksız yakalanırken, yağmur bekleyen çiftçiler de sevindi. Peki, Şanlıurfa’da yağmurlu hava daha kaç gün devam edecek? Detaylar haberimizde…
Geçen hafta birkaç gün yağışlı günler geçiren Urfalılar bugün de güne yağmurla başladı. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Şanlıurfa ve çevresinin bugünden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisi altına gireceğini öğrenildi.
CUMARTESİYE KADAR DEVAM EDECEK

Meteorolojik Müdürlüğünden Alınan Bilgilere Göre Şanlıurfa’da bugün başlayan yağışlı havanın hafta sonuna kadar devam edecek. Cumartesi gününe kadar devam edeceği tahmin edilen yağışlar bölgede en çok çiftçiyi sevindirdi.

URFA’DA SICAKLAR DÜŞTÜ
Uzun süredir yağış bekleyen Şanlıurfalıları sevindiren yağmurla beraber sıcaklıklarda da önemli bir düşüşe neden oldu. Şehrin bazı bölgelerinde kısa süreli etkili olan yağış, şehirdeki hava sıcaklığını da gün içderisinde 9 dereceye kadar düşmesine neden oldu.
YAĞMUR GÜN İÇERİSİNDE DEVAM EDECEK
Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, yağmurun gün içinde aralıklarla etkili olması bekleniyor. Öte yandan yağışların azlığından yakınan ve hatta defalarca yağmur duasına çıkan Urfalı çiftçiler bir nebze de olsa sevinmiş oldu.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Isparta, Ankara, Konya, Denizli, Afyon çevreleri, Antalya'nın doğu ilçelerinin (Alanya,Gazipaşa) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz'de yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege ile Sinop çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'de hissedilir derecede (5 ila 9 derece) olmak üzere, iç ve batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile Sinop çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Yağışların, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Rüzgarın Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.