banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Urfa'da Esnafın Ramazan hazırlıklarına başladı

HER yıl ramazan öncesi hazırlıklar, camilerde temizlikler, mahyalar asılırken,  hem vatandaşlarda hemde esnafta tatlı bir telaş yaşanırdı.  Bu yıl ise hiçte öyle olmadı. Türkiye geneli yapılan seçimlere kilitlenen vatandaşlar ramazan ayının hazırlıklarını unuttu. Ramazan ayına bir hafta kalmasına rağmen hala ramazan siftahı yapamayan çarşı esnafı bu durumdan hiçte memnun görünmüyor.

    Hurma, tezgahta yerini aldı

Şanlıurfa’nın en işlek çarşılarından Haşimiye esnafı seçim sonrası  Ramazan ayının yaklaşmasıyla hazırlıklarına  başladı. Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma başta olmak üzere sucuk, kayısı, meyan kökü, bastık, nuska gibi gıdalar da tezgahlarda yerini aldı. Çarşı esnafı Ramazan ayına 1 hafta kalmasına rağmen işlerin durgun olduğunu ve vatandaşın daha alışverişe başlamadığından yakınıyor.

 Seçimler Ramazanı unutturdu

 Çarşıda yaşanan durgunluğun seçime bağlayan Hüseyin Korkmaz, “Ramazan ayın son 2 günü umarız bu durgunluk geçer. Seçimden dolayı milleti bir telaş sarmıştı ondan olduğunu sanıyorum.  Biz esnaf olarak Ramazan hazırlığımızı yaptık. Fakat vatandaşlarda bu sene bir durgunluk var. Gerek hurma, hurma, kayısı gibi ürünler tezgâhlarımızda yerini aldı. Artık müşterilerimizi beklemekteyiz.  Alış verişte hareketlilik olacak. En çok talep ramazanda Hurma, Kayısı, Meyan kökü, Kuru üzüm gibi gıdalardır” dedi.

    Medine Hurması 20 TL

Fiyatlara da değinen Korkmaz, “Hurmanın çok çeşitli olduğu için fiyatlarında da farklılık var. Hurmanın kilosu  6 TL var 7 TL var Medine hurması ise en pahalı olanlarıdır onun kilosu 20 TL dir. Kayısı 10 TL  Kuru üzüm kilosu 7 TL  Tabi vatandaşlar kendi bütçelerine göre alır. Ramazan ayının vazgeçilmez şerbetlerinden biri olan Meyan kökünün kilosu ise 7 TL  satıyoruz” şeklinde konuştu.

Şanlıurfaolay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.