banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI şehmuz özer ile anlaştı urfaspor kartalspor maçı

Urfa Yeşilay 4. istişare toplantısın yaptı.

Şanlıurfa Hacıbekir Sofrasında düzenlenen 4. İstişare toplantısına,  Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Mili eğitim Müdürü Metin İlci, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ve çok sayıda yeşilay cemiyeti üyeleri katıldılar.

 Yeşilay Şanlıurfa şube Başkanı Muharrem Çelik açılış kanuşmasında “uyuşturucunun bir beyin hastalığı olduğunu” olduğunu söyledi.

Çağın en büyük hastalığı olan uyuşturucuyla geleneksel yöntemlerle mücadele etmenin yanlışlarına dikkat çeken Çelik; “Ailenin bilgisizliğinden kaynaklandığını, bu uyuşturucu konusunda bilmeden uyguladıkları bilgisizlikle mesela erkekler için evlendirme aile çocuğunu uyuşturucudan kurtarmak için evlendirmeye başvuruyor. Bu şekilde sıkıntıyı halletmeye çalışırken sıkıntı daha da büyüyor. Bizde bu konuyu yetkililerden, uzmanlardan görüşerek ailelerle ilgilenmeli. Aile önemi çok önemlidir. Ailenin bu konuda yetinmesi lazım gencine sahip çıkması lazım, çocuk bizim çocuğumuzdur. Bu sorunu için Şanlıurfa’da 2016 da temeli atılacak olan rehabilitasyon merkezini bir an önce hayata geçmesi” dedi.

Son dönemlerin en büyük hastalığı uyuşturucu bağımlılığı olduğunu belirten Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş; “Şu anda dünyada ve memleketimizde büyük bir hastalık olan, büyük bir problem olan bağımlılıkla mücadele konusunda büyük hizmetler icra ediyor. Uyuşturucu hem uyuşturucu hem de silah Türkiye’de sadece bizim değil dünyanın başının belası. Kurtulmak için her türlü çabayı masrafı, gayret gösterdiği bir bela, hastalık. Bağımlılık derecesinde insana yapıştığı için kurtulması da bir o kadar zor. Biz uyuşturucu, sigara ve diğer madde bağımlılığı yapan toplumumuzda ne kadar yaygınlaşırsa bizde o kadar karşı çalışmamızı arttırmamız icap ediyor. Yeşilaylı derneklerimizin de günden güne artırılması, günden güne kapasitelerini artırılması gerekiyor” söyledi.

 

Kuş'un konuşmasından sonra Yeşilay urfa şubesi gençlik komisyonu başkanı Metin Genç, Eğitim ve planlama raporunu okudu.

Yeşilay Urfa Şubesi yöntim kurulu üyesi Mehmet Akbaş, Eğitim şube faliyet raporunu okudu.

Yentim kurulu üyesi Necla Tosmor ise yönetimin çalışmalarını okudu. 

Toplantıda Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Mili eğitim Müdürü Metin İlci ve Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'da görüş ve duygularını ifade eden birer konuşma yaptılar.

Yeşilay 4. İstişare Toplantısı çekile hatıra fotoğrafıyla son buldu.

 

 haber: www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.