banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Meteoroloji açıkladı! Havalar nasıl olacak?

Türkiye genelinde hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 4 derece azalarak, mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Şanlıurfa'da ise hava sıcaklığında artış yaşanmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusu ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir'in kuzeyi, Tekirdağ, Afyonkarahisar, Denizli, Antalya'nın iç ve doğu ilçeleri, Osmaniye, Hatay, Ankara'nın kuzey kesimleri, Konya, Çankırı ve Artvin çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Artvin, Amasya ve Tokat çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların; Hatay çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış, Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 4 derece azalarak, mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimleri ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir'in kuzeyi ve Tekirdağ çevrelerinin hafif yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı çok bulutlu, Göller yöresi ile zamanla Antalya'nın iç ve doğu ilçeleri, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Ankara'nın kuzey kesimleri, Konya ile zamanla Çankırı çevrelerinin hafif yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, ilk saatlerde hafif kar şeklinde olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin hafif yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Artvin çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Şırnak çevrelerinde yağmur şeklinde görülecek yağışların Hakkari çevrelerinde yerel olarak yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, bölgenin güney ve doğu kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Çok bulutlu, zamanla hafif yağmurlu 4/11

Ankara: Çok bulutlu, kuzey kesimleri hafif karla karışık yağmurlu 0/7

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 6/14

Adana: Çok bulutlu, aralıklı hafif yağmurlu 11/19

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 5/14

Batman: Çok bulutlu, aralıklı hafif yağmurlu 5/15

Van: Kar yağışlı -1/2 (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.