banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Türkiye genelinde hava durumu: bir çok bölgede yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Samsun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Ağrı, Iğdır, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 dereceği azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Genellikle güneyli yönlerden, Karadeniz kıyılarında doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/saat), İç Anadolu'nun güney ve doğusunda yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz ile öğle saatlerinden itibaren Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Eskişehir çevrelerinin, öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Samsun çevrelerinin, gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in doğusu ile Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin güney kesimleri ile Erzincan ve Tunceli çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin doğu kesimleri ile Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Aralıklı sağanak yağışlı 9/17

Ankara: Sağanak yağışlı 5/16

İzmir: Gök gürültülü sağanak yağışlı 12/17

Adana: Hafif sağanak yağışlı 12/22

Diyarbakır: Hafif sağanak yağışlı 4/18

Batman: Hafif sağanak yağışlı 2/20

Van: Parçalı bulutlu -3/8 (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Orospu 4 yıl önce

Kahpe