banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Trafik sigortası fiyatlarına Hilvanlılar isyan etti

Zorunlu trafik sigortasının artışından yakınan Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesindeki araç sahipleri yeni fiyatların kendilerine maddi külfet oluşturduğunu söyledi.

Geçen yıl aracı için 600 lira sigorta parası ödediğini söyleyen Nezif Kuşuçar, bu yıl fiyatın bin 120 TL’ye yükseldiğini belirtti. Kuşuçar, “Bu sigortalara gelen mecburi zamlar insanları canından bezdiriyor. 11 bin TL’lik arabaya binen bir insanın 800 lira sigorta primi yatırması gerçekten insanlarımızın zoruna gidiyor.” dedi.

Kuşuçar, daha önce bu kadar zamların olmadığını bazı kurumlar özelleştirildikten sonra bu gibi zamların ortaya çıktığını belirterek, “Bu özelleşmiş olan şirketlerin Devletin gözetiminde olması lazımdır aksi takdirde özel şirketler istediği gibi zammı yapabilir.” ifadelerini kullandı.

Uzun zamandan beri taksicilik yapan Yılmaz Karatek ise daha önce böyle yüksek bir zam görmediğini söyledi. Karatek, “Fiyatı 7 bin TL olan bir arabanın sigortası bin ile bin 500 TL’ye ulaştı. Devletin buna bir çözüm bulması lazım, 20 yıldır şoförlük yapıyorum. Diyorlar ki araba kaza yaptığında sigorta fiyatları artıyor, ben hiç kaza yapmadığım halde sigortam yaklaşık olarak iki katına çıktı.” diye konuştu.

Sigorta fiyatlarından dolayı mağdur olduklarını ifade eden Karatek, işlerinin pek olmadığını kazandığı paranın çoğunun da sigortaya, bandrola, lastiğe ve yakıta vermek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Diğer bir araç sahibi olan M. Ali Çakmak, geçen sene arabasının sigorta fiyatı 150 lira iken bu sene ise 340 lira olduğunu söyledi. (Ramazan Şefkatlı- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.