banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

ŞUSKİ Yüksek su faturalarıyla ilgili açıklama yaptı

Su faturalarının yüksek olmasının nedeni daha önce 30 günde bir okunan su sayaçları bu ay 40 – 45 günde okunması olarak gösteren ŞUSKİ, Çevre İllerdeki en ucuz suyun Şanlıurfalıların kullandığı açıklandı.


İŞTE ŞUSKİ TARAFINDAN YAPILAN O AÇIKLAMA:

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) 31 Mart 2014 tarihinde Büyükşehir yasası ile birlikte bir kurulmuştur.
"Kurumumuz kurulduğu tarihten itibaren İlimizdeki meskenlerde kullanılan suya herhangi bir zam yapılmamıştır. İlimizdeki kullanılan suyun birim fiyatı olan 1.10 kuruş olarak halen devam etmektedir. Büyükşehir Yasası ile birlikte meskenlerden metreküp başına atık su bedeli ilgili yönetmelikler gereği zorunlu kılınmıştır. İlimizde rutin 30 günde bir okunan su sayaçları bu ay 40 – 45 günde okunmuştur. Su faturalarındaki meblağ o yüzden fark etmiştir.
Ayrıca ilimizdeki bazı ilçelerdeki su tüketim bedelinde sabit fiyat uygulamasına gidilmiş ve bunun sonucu olarak tüketicilere indirim yapılmıştır. (Birecik İlçesi gibi)
Çevre İllerdeki Büyükşehir belediyeleri baz alındığında Su ve Atıksı bedelleri;
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mesken su bedeli 2,81 TL Atıksu:0,39 TL = Toplam m3 : 3,20 TL
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İşyeri su bedeli 6,12 TL İşyeri Atıksu:1,54 TL = Toplam m3 : 7,66 TL
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Mesken su bedeli 2,27 TL Atıksu:1,13 TL = Toplam m3 : 3,40 TL
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Mesken İşyeri su bedeli 5,42 TL Atıksu:2,71 TL = Toplam m3 : 8,13 TL
Kurumumuz aylık okuma ve faturalandırma sistemine göre çalışmaktadır. Suya yeni bir zam söz konusu değildir. Kurumumuzun elinde olmayan nedenlerle oluşabilecek aksamalar dışında, okuma düzeninde herhangi bir değişiklik yoktur. Faturalar sayaç işaretinin tespiti neticesinde oluşturulmaktadır. Abonelerimizin mağdur edilmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir"
Kurulduğu günden bugüne İdaremiz Şanlıurfa Halkına düzenli ve sürekli su temini için aynı titizlik ve heyecanla çalışmaya devam etmekte olup, halkımızdan gelen her türlü talebi anında karşılamak için gerekli gayreti göstermektedir
Şanlıurfalıların içme suyu ile ilgili her türlü bilgiyi Kurumumuzun iletişim kanallarından almasını rica eder, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için bilgilerinize önemle sunarız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.