banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Suriyeli Mülteciler Viranşehir’e taşınıyor

Suriye’de yaşanan iç savaş dolayısıyla Ülkelerinden Kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Süleymanşah Konaklama tesislerine gelen yüzlerce mülteci Süleymanşah Konaklama tesisleri yetkililerince araçlara bindirilerek Viranşehir kampına gönderildi.
Esat rejimi Suriye’deki katliamlarına devam ederken, Ölüm ile yaşam arasında mücadele eden Suriye halkı Türkiye’ye sığınmaya devam ediyor. Yaklaşık üç gündür Halep, idlib, Derezzor ve Rakka Kentinde yoğun bombardıma maruz kalan Suriye halkı Akçakale sınır kapısından Türkiye’ye geçiyor. Kapasitesini dolduran Akçakale Süleymanşah Konaklama tesisleri yetkilileri sınırdan gelen Suriyeli mültecilerin mağdur olmaması için Suriyeli mültecileri Araçlarla yeni kurulan Viranşehir kampına taşıyor.
Süleymanşah Konaklama Tesisleri müdür yardımcısı Hasan Öztürk yapılan taşıma işlemi ile ilgili olarak Şunları kaydetti; Süleymanşah Konaklama tesislerimizde yaklaşık 30 bin Suriyeli kardeşlerimizi misafir ediyoruz. Şu an itibariyle Kampımızın kapasitesi dolmuş durumda Kampımıza gelen Suriyeli misafirlerimizi mağdur etmemek adına Misafirlerimizi araçlarımızla yeni kurulan Viranşehir kampına taşıyoruz.”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.