banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

Suriyeli Mislim Ailesinin dramı


Balıklıgöl’ün yanındaki Halepli Bahçe meydanında battaniyelerden yaptığı çadırda ailesiyle birlikte yaşayan İsmail Müslim, İlke Haber Ajans’ına konuşarak, perişan halde olduklarını söyledi ve yardım talebinde bulundu.

Battaniyelerden yaptığı çadırda dört aydır yaşadığını söyleyen Müslim, Kobani’de yaşanan çatışmalar nedeniyle Şanlıurfa’ya gelmek zorunda kaldığını, oturacak bir evinin olmadığını söyleyerek “Halimiz ortadadır. Perişan haldeyiz.” dedi.

“Dünya soğuk, ancak bize daha çok soğuk”

Valiliğin ve yetkili kişilerin defalarca kendisini ziyaret ettiğini belirten Müslim, “Sözler verdiler. Ancak, durumum hiç değişmedi. Ortada bir şey yok çünkü. Kim geldiyse sözler verdi; yardım edeceğiz, ilgileneceğiz diye. Ancak, ben hiçbir şey görmedim. Dünya soğuk ama bize daha çok soğuk.” diyerek içinde bulunduğu durumunun vahametini anlatmaya çalıştı.

Müslim, “Ben, kız kardeşim ve onun çocuklarıyla burada yaşıyoruz. Halimizi görüyorsunuz. 20’den fazla basın ekibi geldi sesimizi duyurmak için. Birçok görüntü de aldılar. Ancak, gittikten sonra hiçbir haber gelmedi bize. Bir kere bile banyo yapamadım. Ben yiyecek istemiyorum. Küçük bir ev bize yeter.” diyerek şikâyet ve isteklerini dile getirdi. (M.Sıddık Bilge/Ali Fidancı - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.