banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası

Suriyeli ailelerin dramı devam ediyor

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’nin sınır illerine yerleşen Suriyeli ailelerin yaşadıkları dram devam ediyor. Çadır kentlerdeki ilişkileri ahlaki açıdan kendilerine uygun görmeyen birçok aile, metruk binalarda veya parklarda yaşam mücadelesi vermeye çalışıyor. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin yeni yol çalışması için yıkım kararı çıkardığı binalarda yaşayan Suriyeli aile, yıkımın başlamasının ardından yaşadıkları binayı terk ederek Şanlıurfa Lisesi’nin yanındaki parka sığındı. 

Altı gün boyunca parkta yatıp kalkan Suriyeli aile, kendilerini parktan çıkarmaya çalışan zabıtalara çadır kente gitmek istediklerini söyledi. Suriyeli ailenin çadır kente gitme isteği doğrultusunda polise haber veren zabıta çadır kente yer olmamasından dolayı aileyi çadır kent yerine Eyyübiye ilçesindeki başka bir parka gönderdi.

 Aslen Diyarbakırlı olduğunu söyleyen Fatma Kübra küçükken anne ve babasının hayatını kaybettiğini ve akrabaları tarafından Suriye’nin Halep kentine gönderildiğini belirterek Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığındığını söyledi. 

Boşaltılmış bir binada hayırseverlerin katkılarıyla ayakta durmaya çalıştıklarını söyleyen Fatma Kübra, “Biz Suriye’den kaçarak geldik. Burada hayırsever bir insan var her akşam bize yardım ediyor. Bazıları Suriyeli bazı aileleri evine koydu. Biz de geçenlerde şu boş binalara yerleştik ama 5 gün sonra belediye orayı yıktı biz de çıktık. Biz çadır kente gitmek istemiyoruz. Çünkü orası kadın erkek iç içe yani orası bize olmaz.” dedi. 

Zabıtanın çağırdığı traktöre çocuklarını ve eşyalarını yükleyen Suriyeli aile, yeni bir mahallede hayata tutunmaya çalışacak. (Sedat Kuşulay- Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.