banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Sultanahmet'teki Patlamada Turistler Ölmüş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sultanahmet Meydanı’ndaki canlı bomba saldırısında ölenlerin çoğunun yabancı uyruklu olduğunu açıkladı.

Çankaya Köşkü'ndeki güvenlik toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sultanahmet’teki canlı bomba saldırısını 1988 doğumlu, Suriye uyruklu bir canlı bombanın gerçekleştirdiğini söyleyen Kurtulmuş, saldırıda ölenlerin çoğunun yabancı uyruklu olduğunu açıkladı.

Saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Kurtulmuş, “Parçalanmış bir cesedin de canlı bombaya ait olduğu tespit edilmiştir. İlgili birimlerin yaptığı çok titiz çalışmalar sonucu, canlı bombanın 1988 doğumlu Suriye uyruklu birisi olduğu tespit edilmiş ve ilgili bağlantılarının araştırılmasına da başlanmıştır" diye konuştu.

Ölenlerin çoğu turist

Kurtulmuş, “10 insanı kaybettik, ölenler için taziyelerimizi ifade ediyoruz. Bunların önemli bir kısmı yabancı uyrukludur. Ayrıca şu anda 15 yaralı var, bu 15 yaralıdan 2 tanesi ağır vaziyettedir.” diye konuştu. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.