banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Su yönetimi çalıştayı yapıldı

 Suyun yerinde ve doğru bir şeklide kullanımı için Şanlıurfa’da Harran, Adıyaman ve Çukurova Üniversitesi ortaklığıyla yürütülen Su Yönetimi Paydaşlar Çalıştayı düzenlendi.

Ziraat Odası konferans salonunda yapılan ve 2 gün sürecek olan toplantıda  Japonya Kobe Üniversitesi, Japonya Rıhn İnstitute, Japonya Graduate School of Fisheries Science and Environmental Studies, Adıyaman Üniversitesi, Şuski Genel Müdürlüğü, TMMOB, DSİ 15.Böl.Md, Gapteyam, Su Dernekleri, Meta research, Doğa Koruma Merkezi, Önder Çiftçi derneği, Koruklu, Yalınlı, Tahılalan, Haktanır, Cullap, Kurtuluş sulama birlikleri, Atatürk barajı sulama birliği, GAP tarımsal araş.ve eğitim merkezi, Halk sağlığı Md., gıda tarım ve hayvancılık il Md. Adıyaman DSİ, ziraat odasından temsilciler katıldılar.

Yapılan toplantıda suyun önemine değinildi. Suyun insan yaşamının vazgeçilmez ihtiyacı olduğu dile getirilen çalıştayda; artan nüfus, gelişen tarım ve yaygınlaşan endüstri nedeniyle suya olan talep en yüksek düzeye çıktığı, su kaynaklarının doğru yönetimi ile suyu kullanan tüm paydaşların gereksinimin karşılanması olası ve bununla birlikte yanlış kullanımlar su kıtlığı, sağlık sorunları, tarımsal yetersizlik ve tuzlanmanın da aralarında olduğu birçok sorunu ortaya çıkarabileceği belirtildi.

Proje kapsamında yüzlerce toprak ve su analizleri yapılmış, Şanlıurfa, Adıyaman ve Adana’da sulama birlikleri ve çiftçilerle anketler gerçekleştirilerek toprak, su ve arazi kullanımına ait veriler elde edildiği, sulama birlikleri ve su ile ilgili her sektörle görüşülmelere devam edilmekte olduğu ifade edildi.

Tören sonunda çalıştay komitesi tarafından gece sulaması yapan çiftçilere ve yurt dışından gelen proje ortaklarına onurluk sunumu yapıldı. (Sedat Kuşulay-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.