banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

SGK'da borçlar yeniden yapılandırılıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ramazan Turan, kurumun borçlarla ilgili yeni düzenlemelerini basınla paylaştı. Turan basın toplantısında, yapılandırılacak borçlarla ilgili kanunun Resmi Gazete’ de yayımlandığı hatırlatmasında bulunarak, yasadan yaralanmak isteyenlerin, gerekli işlemlerini belirtilen tarih içerisinde yapmaları gerektiğini kaydetti.

 

Geçici 53 madde ile; GSS’ye tabi sigortalıların tescili yapılmış olduğunu belirten Turan, "Gelir testine hiç başvurmayanlardan bu maddenin yayımını takip eden ay başından itibaren (01.10.2014) 6 ay içinde, gelir testine başvuran kişilerin Genel Sağlık Sigortası Primleri yapılan gelir testine göre tescil başlangıç tarihinden tahakkuk ettirilir. Bu dasigortalılarımız için bir kolaylıktır'' dedi.


30.04.2014 tarihine kadar işlenen fiillere ilişkin olup, ödenmemiş idari para cezası asıllarının yüzde 50’ si ile bu tutara ödeme sürelerinin bittiği tarihten, bu maddenin yayımlandığı tarihe kadar geçen süre için, Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak af kapsamına girdiğini hatırlatan Turan, "Yukarıda bahsedilen maddelerden faydalanmak için, Genel Sağlık Sigortası için belirlenen borçlular için 7 ay, diğer bütün borçlular için ise 3 ay içinde müracaat etmeleri gerekiyor'' şeklinde konuştu.

Bakanlar Kuruluna bu sürelere bir ay daha uzatma süresi yetkisi verildiğine dikkat çeken Turan, Sigortalılık Statüsünden kaynaklanan prim borçlarının ilk taksit ödeme süresi içinde tamamen ödenmesi halinde, bu tutarın ödendiği tarihe kadar hiçbir faiz uygulanmasına gidilmeyeceğini söyledi.

 

Başkan Turan, Torba Yasayla getirilmiş olan borçların yapılanmasına ilişkin haklardan yararlanmak isteyenlerin Muş İl Müdürlüğü, Bulanık ve Varto ilçelerindeki Merkez Müdürlüklerine bizzat müracaat ederek işlemlerini süresi içerisinde yapmaları gerektiğinin altını çizdi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.